prekršila zakon

Saudijka kažnjena s deset udaraca bičem zbog vožnje auta

saudijska arabija
AFP
27.09.2011.
u 22:04

Ove godine još dvije žene u Saudijskoj Arabiji čekaju suđenje zbog sličnih prekršaja.

Iako im je kralj Abdulah prekjučer dao pravo glasa i mogućnost kandidiranja na izborima, čini se da su žene u Saudijskoj Arabiji još uvijek građani drugog reda. Naime, saudijski sud dosudio je jednoj ženi kaznu od 10 udaraca bičem zato što je u srpnju ove godine vozila automobil, javlja BBC.

Organizacija Women2drive, koja se bori da se ženama u Saudijskoj Arabiji omogući pravo na upravljanje motornim vozilima, izvijestila je kako je osuđena žena već uložila žalbu. Još dvije žene ove godine čekaju sudski postupci zbog sličnih prekršaja.

Komentara 2

NI
nidjomidjo
23:43 27.09.2011.

Gdje ste sad Amerikanci da doneste demokraciju kao što je donijeli u Irak i Libiju a? Smradovi smrdljivi licemjerni tu ne smijete ni pisnut dok vas ovi snadbijevaju s naftom i surađujete s njima. fuj.fuj.fuj.....

DU
Deleted user
03:19 28.09.2011.

Dali je to bilo po goloj guzi ili pak preko odjece?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije