Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utaja poreza ili carine

Sedam osoba iz Vinkovaca sumnjiči se za utaju 13,5 milijuna kuna

Zagreb: Nakon tu?njave u kafi?u Dvojka policija radi uvi?aj
Jurica Galoic/PIXSELL
11.03.2022.
u 10:46

U razdoblju od 2017. do 2019. godine neistinito prikazivali poslovne događaje ispostavljanjem nevjerodostojnih računa

PU Vukovarsko – srijemska izvjestila je kako su temeljem više zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija dovršili kriminalističko istraživanje nad više odgovornih osoba četiri poslovna subjekta iz Vinkovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Utaja poreza ili carine.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su se sedmero osumnjičenika, hrvatskih državljana u dobi od 59, 57, 42, 39, 39, 34 i 31 godine, dogovorili kako će, korištenjem lanca poslovnih subjekata u kojima su odgovorne osobe, steći nepripadnu materijalnu korist smanjenjem porezne obveze – navode iz policije.

Pojašnjavaju kako su u razdoblju od 2017. do 2019. godine neistinito prikazivali poslovne događaje ispostavljanjem nevjerodostojnih računa i isplaćivali gotovinu s poslovnih računa te neprijavljivanjem poreznih obveza i neosnovanim iskazivanjem pretporeza po lažnim računima umanjili porezne obveze koje su bili dužni plaćati.

Na taj stekli su nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od najmanje 13,5 milijuna kuna. Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

VIDEO U Zagrebu pao izviđački dron iz Ukrajine? Stručnjak: Činjenica da je tako daleko je zbunjujuća

Komentara 5

DU
Deleted user
22:26 12.03.2022.

To su oni koje su uhvatili , a pošteno ne plaća porez nitko.

DU
Deleted user
14:06 11.03.2022.

Napokon da se nesto pocelo uredivati u drzavi.

BA
Barba56
18:42 12.03.2022.

Svasta , ovi Vinkovci lagano postaju leglo korupcije i kradje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije