Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odnosi Srbije i BiH

Silajdžićev posjet Beogradu odgođen zbog kvara na avionu

Silajdžić
AFP
25.05.2010.
u 09:30

To je trebao biti prvi posjet Silajdžića Beogradu nakon 18 godina. Protokoli dvojice predsjednika dogovaraju novi datum posjeta.

Let kojim je predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić sinoć trebao otputovati iz New Yorka u Munchen, a zatim nastaviti put prema Beogradu, otkazan je zbog kvara motora zrakoplova, priopćeno je iz Silajdžićeva kabineta, prenosi Radio Slobodna Europa (RFE).

Silajdžić se danas u Beogradu trebao sastati s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem te još nekim visokim srbijanskim dužnosnicima. To je trebao biti prvi posjet Silajdžića Beogradu nakon 18 godina. Protokoli dvojice predsjednika dogovaraju novi datum posjeta.

- Rano je da sa sigurnošću odgovorim je li moj posjet Beogradu najava novog doba u odnosima Srbije i BiH. Činjenica je, međutim, da bez ovakvih razgovora nema nade za bolje odnose - izjavio je Silajdžić u razgovoru za beogradski list Danas.

Na pitanje novinara Danasa misli i dalje da se Srbija miješa u unutarnja pitanja BiH, Silajdžić je kazao kako je službeni Zagreb još prije deset godina poručio Hrvatima u BiH da je Sarajevo njihov glavni grad.

- Službeni Beograd to tek treba poručiti srbijanskim političkim predstavnicima u BiH, i tek kada se to dogodi, odnosi između naših dviju zemalja bit će na zadovoljavajućoj razini - izjavio je Silajdžić. 

Poziv Silajdžiću uputio je Tadić, a sastanak je proizvod Istanbulske deklaracije koju su 24. travnja u Istanbulu potpisali predsjednik Turske Abdullah Gul, Tadić i Silajdžić.

 

Komentara 21

TU
Tuce
11:31 25.05.2010.

E,ovajJov@karaMustafu je stvarno sizofrenicar idi u Popovacu ti si njihov slucaj,Silajdzic je htio samo da odnese stafetu na Titov grob a sto se pokvario avin nije on kriv a ti Jovo ako nisi u nekom poslu mogao si ga zamijenit pa Tiletu odnijet cvijece na grob,hajde uradi i ti nesto ljudski a ne samo laprdat i sirit fasizam po forumima ali za svaki slucaj popij jedan APAURIN dobar je za zivcane.

MM
Mladen Miletić
12:32 25.05.2010.

Silajdžić je kazao kako je službeni Zagreb još prije deset godina poručio Hrvatima u BiH da je Sarajevo njihov glavni grad. Zašto zato jel imamo jednoga Hercegovca i nemožemo ga se riješiti na nikakovi način . Složili se svi iz Hrvatske da ga srede i rade dan i noč i neide. Tako iako mu je i samo prezime Bandić nemoguče ga je skinuti i pored svih aktivnosti. A da dodju da budu i ti Hercegovci naši danšnja vlada zna da bi bili vječna opozicija . Zato im pametno govore neka ostanu tamo u maloj Yu - zvanoj konstaantno konstutitativni - narod... Nadalje nepaaše nikako da se narod spoji sa svojom matičnom državom Srbi bi dobili a Hrvati samo malo teritorija i ka tome te \"opasne Hrvate\".. Kada je sloboda i kada se istina piše onda to tako izgleda tako to vidim shvačam kao iskreni Hrvat ! Narvno umjesto minusa neka netko poštenim argumentima dokaže da nije tako !

OB
-obrisani-
09:57 25.05.2010.

Ovome muhamedanskom fundamentalistu i sovnistu Laj-dzicu je duboko Krscanska USA brnjicu na usta i lance sa kuglom na nogama postavila,te mu nedvosmisleno rekla da je BiH strategijski Krscanska i geopoliticki Hrvatska zemlja.A ako pokusa nesto drugo proguravati ostace bez icega,ii BiH ce cijela postati cetvrta Hrvatska velika regija,sto je oduvjek i bila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije