Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA ZA DOČEK NOVE GODINE

Silvestrovo iznadprosječno toplo, ali neće svi biti oduševljeni vremenom na prvi dan 2024.

Zagreb: Konfetima umjesto vatrometa na Trgu bana Jelačića dočekana Nova 2023. godina
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
30.12.2023.
u 15:52

Novogodišnja noć će biti pretežno oblačna, a kiša je moguća na Jadranu i uz njega, prema jutru gotovo posvuda

Završava još jedna iznadprosječno topla pa čak i rekordna godina, a takvo će vrijeme biti i na ispraćaju stare i dolasku nove, 2024. godine. Prema prognozi koju su za HRT napravili Tomislav Kozarić i Zoran Vakula, za kraj ove godine i početak nove može se tvrditi kako će temperatura zraka biti osjetno viša od prosječne za te dane. No, zbog jugozapadnog vjetra, na Jadranu i juga, nekima bi mogao biti pojačan osjećaj hladnoće.

Povremene mjestimične kiše tijekom Silvestrova će biti na Jadranu i područjima uz njega, pri čemu vjerojatno najčešće na sjevernom Jadranu, te u Gorskom kotaru i Lici, a u nastavku noći i u  nekim sjevernijim hrvatskim krajevima. Najkasnije i najmanje, ponegdje vjerojatno i nimalo - u istočnoj Hrvatskoj.

VEZANI ČLANCI: 

Novogodišnja noć će biti pretežno oblačna, a kiša je moguća na Jadranu i uz njega, prema jutru gotovo posvuda. Temperature će većinom na kopnu biti od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih, a na moru od 9 do 14 stupnjeva.

DHMZ za Silvestrovo pak najavljuje iznadprosječno toplo te razmjerno vjetrovito vrijeme. Na Jadranu i uz njega promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru. U središnjim i istočnim krajevima pretežno i djelomice sunčano. Zapuhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar će jačati prema kraju dana. Jutarnja temperatura između 1 i 7, na Jadranu od 8 do 12. Najviša dnevna između 11 i 17 °C. U novogodišnjoj noći i dalje prilično vjetrovito. Kiša povremeno na Jadranu i uz njega, češća na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, a prema jutru će se proširiti i na središnje i istočne krajeve. Temperatura u noći između 5 i 10, na Jadranu od 9 do 14 °C.

VIDEO Meteorolog Vakula otkrio kakvo nas vrijeme čeka za doček Nove godine

Komentara 1

Avatar lasta mala
lasta mala
16:54 30.12.2023.

Gdje su te pahuljice? ❄️❄️❄️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije