zločin u sisku

'Sin je iz Beograda išao na pokop ocu. Ubili su ga i ostavili u grmlju'

'21.05.2012., Osijek - Zapocelo sudjenja na Zupanijskom sudu za ratni zlocin. Vladimir Milankovic i Drago Bosnjak.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
16.10.2012.
u 14:45

Zoran Vranešević dao je otkaz u policiji u srpnju 1991. i otišao iz Hrvatske. Zaustavljen je u kolovozu na punktu u Odri i uhićen

OSIJEK – Sisački policajac Zoran Vranešević dao je otkaz u srpnju 1991. i otišao u Beograd. Mjesec dana kasnije, vraćao se u Sisak, na pokop ocu Mladenu koji je poginuo u noćnoj akciji u Kinjačkoj. Na sprovod nikada nije stigao. – Tijelo mu je pronađeno u grmlju. Prepoznao ga je kasnije moj djever po ožiljku koji je imao odmalena – kazala je njegova majka Ljubica danas u Osijeku, gdje se Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku sudi za ratni zločin u Sisku 1991. i 1992. Prema optužnici, četvorica nepoznatih pripadnika pričuvnog sastava policije zaustavila su Vraneševića na blokadnom punktu u Odri. Uhitili su ga, priveli pa potom usmrtili s tri metka i ostavili na obali Save. Zoran je, kazala je majka, u kolovozu planirao vjenčanje sa zaručnicom Zrinkom Kraljević koja je tada bila i trudna.

O ubojstvima kolege Vraneševića, kao i Branka Oljače te Jovana Crnobrnje ništa ne zna, kako tvrdi, policajac Ivo Bijelić. – Čuo sam da je Vranešević otišao iz Hrvatske, znam da je imao djevojku u Sisku. Kasnije sam čuo da mu je tijelo pronađeno u rijeci – kazao je. Ne zna, dodao je, ni tko je istraživao ta ubojstva. – Ja sam 2008. radio na ratnim zločinima samo kao ispomoć – naveo je. Pozvan je za svjedoka bio i beogradski liječnik Spiro Kostić, no za njega ni obrana ni tužitelj nisu imali pitanja. – Pa što je ovo, čovjek je došao, rekao “dobar dan” i “doviđenja”, a trošak je 500 kuna! – opomenuo ih je sudac.

>> 'Milanković mi je pokazao fotografije ubijene kćeri, u krvi'

Komentara 30

PO
porto
15:27 16.10.2012.

Baš bi i ja želio znati nešto o noćnoj akciji u Kinjačkoj. Inače, ovo mi tako liči na uobičajenu toplu priču. Svi koji su pobjegli iz Hrvatske su otišli u Beograd i živjeli mirnim, obiteljskim životom. Nitko nije pucao po Hrvatskoj, a ako bi kojeg uhvatili - svi su bili "kuvari".

B6
Booyaka 619
15:44 16.10.2012.

Želim znati kakva je to bila "noćna akcija u Kinjačkoj"? Prilično sam siguran da će "naši" mediji sutra, primjerice, pisati o temama kao što su 'koje pelene Severina kupuje', dok će "noćna akcija u Kinjačkoj" i dalje ostati 'noćna', barem što se svijesti i znanja građana tiče...

Avatar Idler 3
Idler 3
15:02 16.10.2012.

Zna li netko kaj je "noćna akcija u Kinjačkoj"...unaprijed fala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije