Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

‘Skiper nema veze sa Zagorcem’

08.04.2009.
u 19:36

Najveći turistički kompleks, hotel i rezdencijalne vile s popratnim sadržajima za goste duboka džepa Rezidencija Skiper, koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren 1. srpnja, posljednjih dana povezuju s nejasnim poslovima. Među ostalima, kao jedan od tajnih vlasnika spominje se i nedavno osuđeni Vladimir Zagorec te njegovi austrijski partneri iz financijskih krugova, ali i nekoliko privatnih tvrtki, pa čak i mogućnost da su Zagorec i njegovi partneri gradeći Skiper prali novac od trgovine oružjem.

Ulaganje teško oko 1,5 milijardi kuna – hotel s pet zvjezdica, dvadesetak vila s bazenom, golf-igralište i lučica – sagrađeno je pod brendom Kempinski, a iz projekta je nedavno izašao Miro Oblak, čovjek koji je pokrenuo projekt na Crvenom vrhu i doveo brend Kempinski u Hrvatsku.

Prodavši svoj udio slovenskoj tvrtki Vegrad, Oblak je, doznajemo, otišao jer nije želio preuzeti odgovornost izvođača radova za kašnjenje i propuštenu prošlu sezonu. Oblaka su prozivali za navodnu spregu sa Zagorcem te izdašne donacije HDZ-u. No, on se, poručuje, okrenuo novim projektima, o kojima još ne želi govoriti. Istina, još prošli mjesec viđen je u Skiperu, a među zaposlenicima se doznaje kako je kod njih omiljen.

 – Skiper nema veze s Vladimirom Zagorcem ni s njegovim ortacima – rezolutna je direktorica Ljubica Marfan. Financijski nas je i kreditima pratila Hypo banka i nije riječ o građevinskom, nego o turističkom ulaganju, koje će nadopuniti ponudu regije – objašnjava direktorica. Neslužbeno se, pak, doznaje da su negativno intonirani napisi vezani uz Rezidenciju Skiper u Alberima povezani s poslovnim pritiscima oko produljavanja ugovora s nekim medijskim tvrtkama iz Istre. No, to direktorica nije željela komentirati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije