drama u zadru

Slovenac obitelji Vukić želi prodati kuću koju je već prodao!

obitelj vukić (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
26.11.2012.
u 12:39

Vukići ne znaju što će se s njima dogoditi za dva dana, ali otkriće da Sotlar nije vlasnik kuće daje im nadu da će pravda napokon ipak pobijediti

Blaž Sotlar i Boškarija gradnja nisu vlasnici kuće u zadarskoj četvrti Arbanasi iz koje su 8. studenoga izbacili deveteročlanu obitelj Vukić, objavila je danas pred novinarima Tina Vukić Karađole, kći Višnje i Mire Vukića, uoči za 28. studenoga najavljenog iseljenja iz kuće.

Prije desetak dana Vukićima je pravnu pomoć, pro bono, pružio odvjetnički ured zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka i u pregledu svih spisa te provjere zemljišnih knjiga došao do nevjerojatnog otkrića. Odvjetnik Zvonimir Hodak kazao nam je da će protiv Blaža Sotlara podnijeti kaznenu prijavu zbog prijevare "jer je pokušao obitelji Vukić prodati objekt čiji vlasnik nije bio, i to za 90.000 eura, lažno se predstavljajući kao vlasnik".

– Nova vlasnica kuće treba pokrenuti ovršni postupak ispočetka, a mi ćemo već vidjeti koje ćemo formalno-pravne prigovore podnijeti u tom slučaju, koje nam proceduralne i zakonske odredbe stoje na raspolaganju da tu stvar pokušamo okrenuti u korist obitelji Vukić – dodao je odvjetnik Hodak.

>>Odvjetnik Zvonimir Hodak 'pro bono' će zastupati obitelj Vukić

– Čovjek koji je 2008. godine na dražbi kupio našu djedovinu i pokrenuo deložaciju nije više vlasnik sporne nekretnine. Prema izvatku iz zemljišnih knjiga, vidljivo je da ju je 8. veljače 2012. za 300.000 kuna prodao slovenskoj državljanki Urški Kos, a kupoprodajni ugovor sklopljen je u Bujama – objasnila je Tina Vukić Karađole te dodala da je još strašnije što Sotlar i dalje od Vukića potražuje 680.000 kuna za otkup kuće koju je na dražbi kupio za 40.000 eura.

Tko više može imati povjerenja u bilo koju državnu instituciju i tko od nas pravi budale? Zar je normalno da Sotlar nama sada želi prodati tuđu kuću, pitaju se Vukići i ponovno prstom upiru u Općinski sud u Zadru koji je kuću na dražbi prodao te uz neviđeno policijsko osiguranje obavio deložaciju. Predsjednik Općinskog suda Željko Rogić tvrdi da su i dražba i deložacija obavljene po zakonu.

– Općinski sud u Zadru nije napravio nikakav propust! Sud postupa po ovršnoj ispravi i ne ispituje zemljišno-knjižno stanje tijekom postupka – kategoričan je Rogić. A glasnogovornica suda Katarina Zdunić objašnjava da se otkriće novoga vlasnika Vukićeve kuće suda ne tiče jer je postupak dovršen, a to što su Vukići dobili 20 dana rok da se u miru isele stvar je dogovora njih i ovrhovoditelja.

Vukići ne znaju što će se s njima dogoditi za dva dana, ali otkriće da Sotlar nije vlasnik kuće daje im nadu da će pravda napokon ipak pobijediti jer od samog početka tvrde da je njihov slučaj pun zakonskih nelogičnosti.

– Uvijek sam se pitala zašto baš mi, zašto se na nama sve slomilo. Očito je da smo upali u nečije ruke i nemoćni smo –  zdvaja gospođa Višnja, ali ujedno i dodaje da nada ipak postoji jer im je i odvjetnik Hodak rekao da se stvar sada mijenja iz korijena.

Vrijedi li to i za one koji u Hrvatskoj provode zakone, Vukići vjeruju da će tek otkriti.

>>Vukićevi ipak vraćeni kući! Kupac nije osigurao prostor za stvari

Komentara 37

PR
prepri43
14:09 26.11.2012.

To što radi danas Linić s porezom je obična kopija Slovenskog modela. I tamo je navodno porez na imovinu zamijenio nakadašnja davanja koja su se drukćije zvala (komunalni doprinos) ili tome slično. Da bi to mogli uvesti, katastar su potpuno digitalizirali i za to potrošili enormna sredstva. Rezultat te digitalizacije je bio potpuni kaos u katastru. Tako bi primjerice kod nas neki Štef u zagorju mogao postati vlasnik parcele na kojoj je izgrađeno Splitsko kazalište. Isto tako bi neki Ante iz Splita mogao postati vlasnik parcele na kojoj je sagrađena Zagrebačka katedrala.Da pukneš od smijeha i žalosti u isto vrijeme!

AM
a_morte_i_rossi
14:09 26.11.2012.

sudstvo je vrhunac monopola!!! nakon toga idu hep, plinara i vodoopskrba!!! diktiraju cijene, osporavaju zakone javne nabave, utječu na formiranju zakona koji ubijaju bilo koju vrstu konkurencije, kradu, lažu i ubijaju!!!!!!!!

PR
prepri43
13:58 26.11.2012.

Ista ludnica se događa i u susjednoj "Europi". Još uvijek dominira utjecaj politike na sudstvo. Sudstvo je drugim riječima obična sluškinja politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije