Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI STUPANJ

Slovenski prognostičari upozorili: Moglo bi doći do superćelijskih oluja, u riziku i Hrvatska

Tamni oblaci na nebu iznad Siska
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
20.05.2024.
u 15:45

U susjedstvu se također očekuju tuča te jaki pljuskovi, a najavljuju se i moguće superćelijske oluje i za područje između Zagreba i Varaždina te koje bi mogle putovati u smjeru Maribora

Kao što je najavio i Državni hidrometeorološki zavod, i vremenske prognoze u Sloveniji također najavljuju nevrijeme koje bi u neka predjela moglo doći već danas poslijepodne ili u večernjim satima. Uz to, najviše će na udaru biti jug Slovenije, a samim time i Hrvatska. Kako pokazuje karta Neurje.si, 2. stupanj upozorenja izdan je za područje koje se proteže i sve do grada Zagreba i okolice.

- Glavnina olujnih događaja očekuje se u utorak, kada će biti i nešto više vjetra koji mijenja smjer na visini. Poslijepodne će prevladavati južni do jugoistočni vjetar koji će u pogođena područja unijeti nešto više konvektivne energije za razvoj jačih olujnih ćelija (nasuprot tome, danas prevladava jugozapadnjak) - upozoravaju slovenski prognostičari. 

U susjedstvu se također očekuju tuča te jaki pljuskovi, a najavljuju se i moguće superćelijske oluje i za područje između Zagreba i Varaždina te koje bi mogle putovati u smjeru Maribora. 

- Probleme će opet stvarati jači pljuskovi, na kakve smo navikli za ovakvih olujnih razdoblja. Zbog toga ponovno možemo računati na mogućnost manjih bujičnih poplava i izlijevanja pojedinih vodotoka - najavljuje se.

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, i Državni hidrometeorološki zavod već je podigao stupanj upozorenja iz potencijalno opasnog na opasno vrijeme ovog utorka. Grmljavinsko nevrijeme najgore bi moglo pogoditi središnju Hrvatsku i Slavoniju.

>> VIDEO Poplave u Njemačkoj i Francuskoj

Komentara 6

Avatar Sta
Sta
16:22 20.05.2024.

Manipuliranje klimom u svrhu unistavanja usjeva i poljoprivrede opcenito. Globalisticki zločinački plan.

Avatar spica10
spica10
15:51 20.05.2024.

moglo bi biti proizvedenih superćelijskih oluja iz tvornica "magle" u CERN-u!

PE
Pericabad2
20:23 20.05.2024.

Moglo bi doci do supermega ekstra (extra) kisnih olujnih nevremena. Svi u sklonista, spasavaj se ko moze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije