Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIN SUDJELOVAO U TUČNJAVI

Mladić (23) ima teške ozljede glave i mozga: Detalji slučaja zbog kojeg je šef splitske policije dao ostavku

Načelnik splitske policije: "Spreman sam na moguće posljedice"
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/8
07.04.2024.
u 19:18

Diplomirani kriminalist Slobodan Marendić rođen je u Sinju 1970. godine. U policiji je od 1991. godine, a prošao je sve pozicije, od pozornika, preko vođe sektora do zapovjednika Prve policijske postaje, zapovjednika Interventne jedinice, načelnika Odjela za javni red i načelnika Sektora policije

Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske, drugi je put dao ostavku. Oba puta zbog svoje djece. U noći s petka na subotu u tučnjavi ispred splitskog kluba u kojoj je teško ozlijeđen 23-godišnji mladić koji se bori za život u splitskom KBC-u sudjelovao je i njegov 17-godišnji sin.

– Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika PU. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo, nemam moralno pravo ostati na čelu ove PU. Stoga sam današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske – izjavio je Slobodan Marendić.

Provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici PU šibensko-kninske koji su priveli petoricu mladića, među kojima je i Marendićev sin. Neslužbeno, branio je sestru od nastrljivca u klubu, a kada su svi izbačeni, nastala je tučnjava u kojoj je za život opasne ozljede dobio 23-godišnjak.

– Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina – poručio je Slobodan Marendić, no sudeći po riječima dr. Josipa Krnića iz KBC-a Split, njegovo je stanje kritično. Još uvijek je u životnoj opasnosti.

POVEZANI ČLANCI:

– Primili smo ga s teškim ozljedama glave i mozga. Bio je bez svijesti. Trenutačno smo u situaciji kada pokušavamo kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o edemu mozga, dakle naticanju, a uz to je prisutno krvarenje. Činimo sve da najprije ograničimo štetu, potom ćemo krenuti u drugu fazu kada ćemo moći procijeniti koliko će to ostaviti kliničke posljedice na život mladog čovjeka – rekao je dr. Krnić i dodao kako je svaka ozljeda glave individualna i u ovoj fazi nije moguće davati prognoze.

Prvi put Slobodan Marendić ostavku na dužnost dao je u listopadu 2018. godine, nakon što mu je stariji, tada 19-godišnjak, ukrao ključeve službenog automobila i pijan udario u ogradu mosta na Bačvicama. Policiju je o nesreći izvijestio načelnik Marendić, kojemu se sin javio nakon što je slupao MUP-ov Ford Focus, nakon čega je dao ostavku.

Slobodan Marendić rođen je u Sinju 1970. godine. Diplomirani je kriminalist. U policiji je od 1991. godine. Prošao je sve pozicije, od pozornika, preko vođe sektora do zapovjednika Prve policijske postaje, zapovjednika Interventne jedinice, načelnika Odjela za javni red i načelnika Sektora policije. Prvi put na mjestu načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske bio je 2017. godine, nakon ostavke bio je načelnik Sektora za granicu, a onda je ponovno izabran na mjesto načelnika 2021. 

GALERIJA Pucnjava u Kaštel Štafiliću, dvije osobe ozlijeđene

Načelnik splitske policije: "Spreman sam na moguće posljedice"
1/25

Komentara 18

Avatar Bill Carson
Bill Carson
10:19 07.04.2024.

Prije nego što se krene pljeskati gospodinu za moralnost, bilo bi dobro vidjeti što je sve njegov sin napravio dok je isti na mjestu načelnika. Pa da se ustanovi da ovo nije samo predizborna moralnost već istinska.

AN
antonelić
16:23 07.04.2024.

neka tata da ostavku pa ćemo ga ponovo ustoličiti za 6 mjeseci ! ...

DU
Deleted user
11:23 07.04.2024.

Opet Božinovićeva genijalnost na djelu ! Neredi i u Splitu, sad ovo, osumnjičenik se unije....krasno vodi MUP i odlično kadrovirs ma da bi riječ rekli! Bitno da je AP zadovoljan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije