Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piše dnevni list 'Österreich':

Šok u Austriji: Hrvatski hotel ispušta fekalije u more. Djeca oboljela

Split: Domaći i turisti na plaži Firule potražili osvježenje od velikih vrućina
Zvonimir Barisin/PIXSELL/ILUSTRACIJA
22.09.2023.
u 15:02

Austrijski dnevni list “Österreich” danas piše kako se više austrijskih turista žalilo da su nakon kupanja “u zaljevu Osibova na otoku Braču po koži dobili osip i druge bolesti, pogotovo djeca"

Pod naslovom “ Hrvatski hotel ispušta fekalije u more - oboljela djeca” i nadnaslovom “Skandal-video” austrijski dnevni list “Österreich” danas piše kako su se više austrijskih turista žalili da su nakon kupanja “u zaljevu Osibova na otoku Braču po koži dobili osip i druge bolesti, pogotovo djeca”.

Isti izvor u nastavku ističe kako je razlog infekcijama očito pronađen, pozivajući se na pisanje lista morski.hr. pod naslovom “Alarm na Braču! Hotel ispušta fekalije u more, djeca dobila kožna oboljenja - Vodovod: “Zatvoriti ćemo vam vodu” . Uz opasku, da su Austrijanci šokirani! I ne mogu vjerovati da je to moguće da su se “doslovce kupali u vlastitim fekalijama”.

Nažalost, kako piše Österreich, to navodno pokazuje odnosno dokazuje video snimka tekućine s fekalijama koja se noću ispušta u more. Austrijski list također prenosi izjavu majke dvoje djece za morski.hr: “Obojica sinova dobili su kožni osip. Išli smo k doktoru, i kada smo mu rekli, da smo se tamo kupali, odmah je rekao, da su se tamo zarazili”. 

VEZANI ČLANCI:

Österreich ne spominje ime hotela, osim da je riječ o Hrvatskoj.  Ono o čemu piše je kako navedeni “hotel to opovrgava”, uz sljedeće priopćenje:

"Čim su se pojavile informacije o mogućem onečišćenju, poduzeli smo sve mjere i korake. Nadležno poduzeće za opskrbu vodom je, između ostalog, informiralo i državnu nadzornu vlast. A ona (nap. inspekcija) je izrekla kaznu". List Österreich je uz tekst, objavio i video snimku ilegalnog ispusta fekalija u more.

 

Ključne riječi

Komentara 2

NE
Nemanadimak
15:18 22.09.2023.

Sto dalje od kampinga i hotela na neku udaljenu plazu je najbolje.

PR
pravednik2
18:20 22.09.2023.

Osjetljiva djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije