Izručenje

Španjolska izručuje BiH "monstruma s Grbavice"

rat
Arhiva VL
23.07.2010.
u 19:47

Veselin Vlahović Batko se godinama skrivao u ljetovalištima u Španjolskoj gdje je uhićen prije nekoliko mjeseci.

Vlada Kraljevine Španjolske donijela je danas odluku da će vlastima BiH izručiti Veselina Vlahovića zvanog Batko osumnjičenog za ratne zločine počinjene u Sarajevu 1992. i 1993., javlja sarajevski Dnevni avaz.

Veselin Vlahović Batko koji se godinama skrivao u ljetovalištima u Španjolskoj gdje je uhićen prije nekoliko mjeseci, osumnjičen je za desetke ubojstava među kojima i djece, silovanja i protjerivanje nesrpskog stanovništva u sarajevskim naseljima Grbavica, Kovačići i Vrace.

Vlahovića, poznatog i po nadimku "monstrum s Grbavice" zatražila je i vlada Crne Gore jer protiv njega vode istragu zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, a ta je zemlja raspisala i tjeralicu za Vlahovićem jer je pobjegao iz zatvora Spuž u Crnoj Gori gdje je služio zatvorsku kaznu zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja.

Komentara 5

FE
Fedele
20:04 23.07.2010.

Stigla Cica na kolica ! :))) Uskoro će biti i krupnijih riba. Eppur si move ! Ipak se okreće !! ..

KA
karlovcankica
02:24 24.07.2010.

Najbolja vijest dana, a bit ce takvi jos!

HE
Heli
00:56 24.07.2010.

Nije obraovan sigurno. Valja mu se susresti sa nekim od svojih zrtava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije