strava na cesti

Spasio brata i nećaka pa gledao kako mu u buktinji umire majka

'30.08.2008 Novska - U stravicnoj prometnoj nesreci poginuo je motociklist Jure Kozic (21).Mladic je zbog prevelike brzine,nakon silaska sa autoceste, podletio pod osobni automobil.Ostao je zarobljen
Foto: 'Zeljko Grgurinovic/Vecernji list'
1/3
04.06.2013.
u 07:36

Nada P. V. 
ostala je prikliještena na stražnjem sjedalu bijele Mazde. Nije joj bilo spasa

– Mama, mama, vatra je prejaka! – jecao je Oliver P. (20) koji je samo nekoliko minuta prije iz gorućeg automobila uspio spasiti svog brata Zorana (30) i njegova dvogodišnjeg sinčića. Bijela Mazda u kojoj se vozio s majkom, starijim bratom i malim nećakom u nedjelju u 5.25 sati izletjela je s autoceste A3 Bregana – Lipovac u odvodni kanal pokraj Ivanić Grada i zapalila se.

Slomljena kralježnica

– Kada smo došli na mjesto nesreće, braća i dijete ležali su na travi. Bili su mokri i pothlađeni, u stanju šoka. Pored njih je bilo nekoliko vozača koji su se zaustavili kako bi pokušali pomoći ozlijeđenoj obitelji. Dijete nije prestajalo plakati, gušilo se u plaču. Samo nekoliko metara od njih plamen je već zahvatio gotovo cijeli automobil. Na intervenciju smo došla nas četiri vatrogasca, dvojica su se odmah bacila na gašenje, a dvojica smo pomagali ozlijeđenima – prepričao je prve trenutke intervencije Zdravko Gadža iz Vatrogasne zajednice Ivanić Grada.

Požar su ugasili za pet minuta, ali za Nadu P. V. (48), majku ozlijeđene braće koja je ostala prikliještena na stražnjem sjedalu automobila, nisu mogli učiniti ništa. Samo zbog prisebnosti Olivera P. koji je u trenutku nesreće sjedio na suvozačkom mjestu izbjegnuta je i veća tragedija. On je odmah nakon što je automobil sletio u kanal uspio iz sjedalice na stražnjem sjedalu izvući dvogodišnjeg nećaka. Uplakano dijete odložio je nekoliko metara dalje i opet krenuo prema automobilu koji je počeo nagrizati plamen. Unutra je njegov brat Zoran nepomično sjedio na vozačkom sjedalu. Kralježnica mu je bila slomljena, ali Oliver to nije znao.

U paničnoj bici s vremenom uspio ga je izvući sa sjedala, nakon čega je treći put krenuo prema vatri. Nažalost, majku nije uspio spasiti. Kada su vatrogasci došli, polegli su njegova brata Zorana na ravnu dasku i imobilizirali mu vrat, nakon čega su svi zajedno čekali dolazak Hitne.

Vozača svladao umor?

– Mlađi brat koji ih je spasio ni u jednom trenutku nije sjeo ili stao. Vidjeli smo da je ozlijeđen, ali on kao da nije bio svjestan toga. Tek kada ga je pustio adrenalin, postao je svjestan svojih bolova – prepričao je Gadža.

Uzrok nesreće u policiji još uvijek utvrđuju, a najvjerojatnije je vozača koji je nekoliko sati prije krenuo na tisuću kilometara dug put iz Züricha u Srbiju svladao umor te je zaspao za volanom.

>>Auto sletio i zapalio se, jedna osoba poginula, troje u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije