Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nalaz revizije

Hypo: Sporni konzultantski honorari i skupi satovi

euri
Sanjin Strukić/PIXSELL
05.06.2010.
u 21:00

Oformljen je zajednički istražiteljski tim Austrije i Njemačke u koji je ušlo nekoliko vrhunskih državnih odvjetnika i bankarskih stručnjaka.

Iščitavajući nalaz revizije PwC-a u Hypo Leasing Holdingu (HLH), austrijski mediji primjećuju još jedan detalj vezan za Hrvatsku, ovaj put sa skupocjenim satovima. PwC je kritizirao sustav nagrađivanja jer su "šefovi HLH-a i poslovni suradnici, osim regularnih primanja, dobivali i konzultantske honorare", koje PwC nije uspio objasniti. Ističu se računi iz 2006. za dva sata vrijedna 50.000 i 150.000 eura, koja je proizvela tvrtka iz Koruške.

Za drugi sat se navodi da je fakturiran na Hypo Alpe Adria International te da ga je kao izdatak odobrio šef banke tek 2008. PwC iz toga sumnja da je riječ o fiktivnom računu u korist neimenovane osobe, a u vezi s povoljnim krajem sudske parnice u Hrvatskoj u kojoj se Hypo suočio s izvjesnom austrijskom tvrtkom. U međuvremenu je oformljen zajednički istražiteljski tim Austrije i Njemačke u koji je ušlo nekoliko vrhunskih državnih odvjetnika i bankarskih stručnjaka.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
20:25 06.06.2010.

Naslučujem da korupcija vezana uz hypo banke toliko duboko isprepletena u HDZ-u i u SDP-u (vjerojatno i u ponekoj drugoj stranci) da kad bi netko zaista išao kopati to tome urušila bi se država ......

OB
-obrisani-
13:44 07.06.2010.

pa ukrali nisu nista-se po zokonu hehehehehhehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije