Ukrajina

Sportske zvijezde Vitalij Kličko i Andrej Ševčenko ruše Janukoviča

'People walk past a billboard of Ukrainian boxing champion Vitali Klitschko and his UDAR (punch) party on October 23, 2012 in the industrial city of Donetsk ahead of the October 28 parliamentary elect
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
24.10.2012.
u 19:56

Kličkova stranka Udar ima dobre izglede, dok se Ševčenko pridružio sve manje popularnoj stranci osuđene Julije Timošenko

Bivši nogometaš Milana, Chelseaja i Dinama iz Kijeva Andrej Ševčenko priključio se stranci Ukrajina, naprijed! Julije Timošenko, koju umjesto nje vodi Natalija Korolevska, a boksač Vitalij Kličko predvodi stranku Udar na ukrajinskim izborima u nedjelju. Obojica sportaša tako su u taboru protivnika aktualne vladajuće Stranke regija predsjednika Viktora Janukoviča, ali Kličko i Ševčenko nisu u dobrim odnosima. Kličkova stranka Udar, što znači Ukrajinska demokratska alijansa za reforme, mogla bi, predviđa se, izbiti na drugo mjesto na izborima i postati glavni protivnik vladajuće Janukovičeve stranke.

>> Pobijedit ću Janukoviča, za to mi ne trebaju ni zaštitari

Ševčenko se, pak, pridružio stranci Julije Timošenko, stranci koja će, očekuju analitičari, jedva prijeći petpostotni izborni prag. Koalicija okupljena oko te stranke, pak, ima nešto više podrške, oko 15 posto, ali pitanje je hoće li nogometaš Ševčenko, koji je ovoga ljeta napustio nogomet, uspjeti podići popularnost donedavno glavne oporbene koalicije. Naime, Ševčenka su optuživali da se u politiku uključio jer su mu platili. Nedavno je Kličko odbio poziv na TV debatu koji mu je uputio Ševčenko.

– Spremni smo na sučeljavanje s našim protivnicima, s vladajućom Strankom regija. Ne vidim smisla u debati sa strankama za koje je teško predvidjeti hoće li dobiti mjesto u parlamentu – rekao je Kličko, za kojeg analitičari kažu da mu Ukrajinci, razočarani vlašću i oporbom, vjeruju.

Komentara 2

ZO
zo311052
13:54 25.10.2012.

Kada im Zapad mentor. Jadna im majka. Sve će im uzeti.Bankarstvo,privatizovati tvrtke i zatvoriti ih.Treba im tržište. To je već viđeno. Ukrajinci ne znaju da bi im moglo biti još gore. Propaganda čini svoje. No nadam se da većina znaa šta radi ,bar zbog iskustva Mađarske,Bugarske,Ruunjske, pa i svih zemalja zapadnog Balkana.

Avatar babas
babas
23:45 25.10.2012.

U Ukrajini živi 40% Rusa,uglavnom u Istočnoj Ukrajini i Krimu,tako da će uvjek u Ukrajini biti jak ruski utjecaj,uostalom i Kijev je nekad bio glavni grad Rusije. Kličko je rođeni pobjednik i mislim da bi mogao i u politici uspjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije