Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zahvalan sam što sam ovdje'
Povratak na članak

Stranim radnicima Hrvatska sve više privlačnija: 'Više volim Zagreb nego München, ovdje su svi veseli'

Prošle godine Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je preko 170 tisuća radnih dozvola, što nije iznenađujuće s obzirom da je prije tri godine ukinut kvotni sustav zapošljavanja stranih radnika.

Komentari 4

BH
Bhorna
12:17 25.04.2024.

Umjesto da država potiče hrvate da ostanu sa porezima, poticajima stambene politike itd...ona dopušta da naši ljudi odlaze van a za 50 godina će nam svaki drugi biti "istočnjak"

VL
CI
Cigred
13:01 25.04.2024.

Ako se ovako nastavi s gostujućim radnicima više ne bude Hrvatske kakva je bila stoljećima. Našim novinarima je važno da se stranci pozitivno izjašnjavaju o nama (najbolje bi bilo da nisu zadovoljni s nama a tu žele biti).

VL
JA
Jania
12:57 25.04.2024.

Lijepo je čuti pristojne izjave od gostiju - gastarbeitera. Dobrodošlica svim ljudima dobre volje.

VL
ZA
zagabria5
12:27 25.04.2024.

Ono što sam primijetio da su ti strani radnici dosta glasni, ne nužno na negativa način, ali nekako izražavaju više entuzijazma i optimizma od nas u prosjeku. Zaključujem da imaju viši prag tolerancije na težak život od nas i zato su zadovoljniji sa manje. Možda i nama dignu opći optimizam

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.