Jedino sučeljavanje

Steinbrück pobijedio Merkelicu za pet posto glasova

Angela Merkel i Peter Steinbruck
Reuters/PIXSELL
01.09.2013.
u 23:53

- Europskim pacijentima dali ste smrtnu dozu lijeka - kazao je Steinbrück, kritizirajući mjere oporavka južnih zemalja eurozone, kojima je Merkel propisala oštre rezove.

Izazivač Peer Steinbrück pobijedio je kancelarku Angelu Merkel sa 49 prema 44 posto glasova gledatelja u TV sučeljavanju koje je večeras, tri tjedna pred njemačke savezne izbore, održano u Berlinu, pokazala je anketa agencije Infratest dimap. Sučeljavanje su prenosile dvije javne i dvije privatne televizije, a oko 15 milijuna gledatelja svjedočilo je izravnim napadima socijaldemokratskog protukandidata Steinbrücka na demokršćansku premijerku Merkel.

- Europskim pacijentima dali ste smrtnu dozu lijeka - kazao je Steinbrück, kritizirajući mjere oporavka južnih zemalja eurozone, kojima je Merkel propisala oštre rezove.

Merkel je odgovorila da ne želi smanjiti pritisak na Grčku, jer bez reformi ne može doći do oporavka u zemlji koja doživljava "najveću krizu u povijesti Europe".

I Merkel i Steinbrück suglasni su u samo jednom - izričito odbacuju intervenciju njemačkih snaga u Siriji, izvan mandata UN-a. Steinbrück je u jedinom izravnom predizbornom sučeljavanju s Merkel, osvojio 14 posto više glasova među neodlučnim biračima. Izbori za Bundestag su 22. rujna.

>> Merkel: Ruski vojnici ukrali su mi bicikl dok sam brala borovnice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije