snalažljivi

Studenti će vam čistiti, ličiti, dati instrukcije... Cijena – po dogovoru

filozofski fakultet, folozofski, studenti
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.03.2013.
u 11:37

Studentu ostaje sve što zaradi. Plan je odvojiti 15-ak kn za sredstva za čišćenje

Ličenje, čišćenje, sitni kućni popravci, instrukcije iz brojnih školskih predmeta, instaliranje informatičkih sustava, premještanje ili pomoć u selidbi... samo 
su neki od poslova koje za građane obavljaju studenti organizirani u tek osnovanu grupu Studentske usluge.

Povoljne usluge

Način je to na koji poduzetni studenti planiraju zaraditi za džeparac jer fiksnog iznosa ni jedne usluge nema. Cijena se dogovara zajedno s naručiteljem.

Iako su se zagrebački studenti okupili tek prije pet dana, već se projektu priključilo 40 studenata s Arhitektonskog, Ekonomskog, Stomatološkog, Pravnog, Građevinskog, Prehrambeno-biološkog fakulteta trudeći se znanjem kojim raspolažu zaraditi pokoju kunu.

– Jednostavno mi je dosadilo slušati prijatelje da se jadaju kako nema posla i da ne mogu ništa zaraditi. Tada je sve počelo. Pomislio sam da svatko zna nešto, nebitno što, i da se tako možemo okupiti i pokušati ponuditi povoljnije cijene raznih usluga – opisuje 21-godišnji Kristijan Divović, student Filozofsko-teološkog 
fakulteta, inače začetnik ideje.

Kako ističe, ovo je ujedno prilika studentima da pokažu da uistinu žele raditi.

Dnevna zarada 100 kuna

– U ovih nekoliko dana javilo se troje ljudi tražeći studente za čišćenje i premještanje stana. Cijena koja se dogovori ujedno je zarada koju dobiva student koji je posao odradio, ništa ne mora ostavljati niti raspoređivati drugima. Plan je da se odvoji tek 15-ak kuna kako bi se mogao kupiti pribor za čišćenje ili već nešto što će im u radu biti potrebno – kaže Divović. Studenti računaju, ako posao krene mogu zaraditi i stotinjak kuna dnevno, što će u svojim budžetima svakako osjetiti.

Prijave zainteresiranih zajedno sa životopisom kao i opisom vještina i znanja kojima raspolažu mogu se slati na mail adresu student-n@net.hr, na koju se ujedno mogu javiti i svi oni kojima su potrebne instrukcije, pomoć u manjim građevinskim radovima i slični poslovi koje studenti nude.

– Ovo je prilika da zarade i olakšaju si svakodnevni studentski život, a možda i od troškova rasterete svoje roditelje – kaže Divović. 

>> Nakon prakse u Norveškoj studente čeka posao u Đuri

Komentara 6

DP
dino_perkovic
12:54 09.03.2013.

čestitajmo HDZ-u i SDP-u na ovim uspjesima! za ovo su oni zaslužni, glasujmo ponovno za njih! pokažimo da smo zasista GLUPI!

MO
modovisisajteMaraschino
11:59 09.03.2013.

ajmo Liniću što se čeka? opali im porez... gdje toga ima u Hrvatskoj da netko zarađuje pošteno svojim radom....

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
11:56 09.03.2013.

Hrvatska zemlja znanja, VSS na čiščenje, čistačice u Sabor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije