Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERETE GA DA JE NAMJEŠTAO POSLOVE ZA SINA

Optužno vijeće u slučaju Dumbović odgođeno jer jedan optuženik pregovara s USKOK-om o nagodbi

Zagreb: Darinko Dumbović napustio USKOK nakon ispitivanja
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
03.04.2024.
u 13:07

USKOK Dumbovića tereti da je prije i poslije petrinjskog potresa namještao poslove tvrtki svoga sina Darka Dumbovića

Iako je bila planirana sjednica optužnog vijeća u slučaju Darinka Dumbovića, bivšeg gradonačelnika Petrinje, ona na zagrebačkom Županijskom sudu nije održana. Razlog je, kako je pojašnjeno, jer jedan od Dumbovićevih suoptuženika pregovara o nagodbi s USKOK-om. Kada taj sporazum bude postignut, onda će taj okrivljenik nakon priznanja krivnje doznati i kolika mu je kazna, dok će postupak u odnosu na druge optuženike biti razdvojen te će biti zakazana nova sjednica optužnog vijeća radi potvrđivanja optužnice koja je podignuta koncem siječnja ove godine. Hoće li sve ostati na samo jednoj nagodbi ili će ih biti još, za sada je nepoznanica.

USKOK Dumbovića tereti da je prije i poslije petrinjskog potresa namještao poslove tvrtki svoga sina Darka Dumbovića. Osim bivšeg petrinjskog gradonačelnika, koji je inače svojevremeno bio saborski  zastupnik izabran na listi Milana Bandića, da bi kasnije pretrčao u Reformiste Radimira Čačića, i njegovog sina, još su optuženi Dejan Dobrečević iz tvrtke Skela Banovina, Zlatko Zagorac iz tvrtke Zagorac građevinski radovi, te Goran Norković iz tvrtke Pet plus gradnja.

VEZANI ČLANCI:

USKOK u optužnici Dumbovića tereti da je od listopada 2019. do svibnja 2021. kao gradonačelnik Petrinje, protivno odredbama Zakona o javnoj nabavi dogovarao poslove s tvrtkom povezanom s njegovim sinom. Riječ je o  građevinskoj tvrtki Titan Commerce kojoj je osnivač supruga Darka Dumbovića, dok je on u toj tvrtki bio  glavni prokurist i stvarni voditelj poslovanja. Prema optužnici, fingirali su se postupci javne nabave, na koje su javljale tvrtke trojica poduzetnika, pri čemu je bila lažirana dokumentacija. Grad Petrinja je bio naručitelj poslova, dobio bi lažne ponude, no stvarni izvođač radova je na koncu, tvrdi USKOK bila tvrtka Titan Commerce jer bi joj ostali prepustili poslove koji su dobili. USKOK navodi da je tako Titan Commerceu protuzakonito dodijeljeni poslovi vrijedni 1, 4 milijuna eura. Radilo se o poslovima rekonstrukcije dječjeg i sportskog igrališta u Mošćenici i izgradnje dječjeg i sportskog igrališta – Vatrogasno, redovnom održavanju nerazvrstanih cesta u 2020. i 2021. , izvanrednom održavanju nerazvrstanih cesta uz Poduzetničku zonu Mošćenica Poljana te radovima na građenju platoa radi postavljanja privremenih montažnih objekata za stambeno zbrinjavanje stanovništva u Poduzetničkoj zoni Mošćenica.

FOTOGALERIJA Planirate na izlet? Donosimo cijene nacionalnih parkova, neke se isplati posjetiti prije sezone

Zagreb: Darinko Dumbović napustio USKOK nakon ispitivanja
1/15

Komentara 2

HR
hrza
16:37 03.04.2024.

Pa šta? Tko nije za sebe nije ni za druge.

RE
RevizorNovinarstva
13:14 03.04.2024.

Sdp-ov igrač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije