Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ UBOJSTVA

Sud odlučuje o optužnici protiv unuka poznatog redatelja

Matija vrdoljak
Foto: PUZ
1/3
27.03.2024.
u 09:03

Prema optužnici, Matija Vrdoljak se tereti da je 9. prosinca lani u Draškovićevoj ulici, blizu hotela Sheraton, nožem više puta ubo 21-godišnjeg mladića u leđa pokušavši ga ubiti

Hoće li optužnica protiv Matije Vrdoljaka (27), unuka poznatog redatelja Antuna Vrdoljaka, postati pravomoćna, moglo bi se znati danas jer je na Županijskom sudu zakazana sjednica optužnog vijeća na kojoj će se odlučivati o pravomoćnosti optužnice. Tužiteljstvo Matiju Vrdoljaka tereti za pokušaj ubojstva.

Prema optužnici, Matija Vrdoljak se tereti da je 9. prosinca  lani u Draškovićevoj ulici, blizu hotela Sheraton, nožem više puta ubo 21-godišnjeg mladića u leđa pokušavši ga ubiti. Mladić je, na sreću, bio samo lakše ozlijeđen i ozljede su mu sanirane u jednoj zagrebačkoj bolnici, a Vrdoljak je nakon sukoba napustio mjesto događaja. Žrtva nije dobro vidjela napadača, pa je policija pozvala u pomoć građane te  je mjesec dana od događaja objavila video snimku, tada nepoznatog počinitelja. To je urodilo plodom jer im se javio jedan građanin pa je Matija Vrdoljak uskoro nađen i uhićen, a pretražena je i kuća njegovog djeda Antona Vrdoljaka, poznatog redatelja, jer je Matija Vrdoljak živio s djedom.

Nakon što je uhićen u prosincu 2023.  jedno je vrijeme bio u istražnom zatvoru u Remetincu. No nedavno mu je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza pa među ostalim ne smije posjećivati noćne klubove i noćne barove na području Zagreba na udaljenosti manjoj od 50 metara, mora se jednom tjedno javljati policiji, ima zabranu približavanja oštećeniku na udaljenosti manjoj od 100 metara, te ima i zabranu bilo kakvog kontakta s oštećenikom.

Specijalci naoružani do zuba i blindirano vozilo: Na sud dovedeni Ćosić, Vulić i drugi

Komentara 2

MK
MKinkognito60
09:34 29.03.2024.

Na koji način je važno to kako je on Vrdoljakov unuk osim zlonamjernog trača po mogućnosti sramoćenja Vrdoljaka. Po mom mišljenju vrlo neprofesionalno.

Avatar Moodleen
Moodleen
20:05 27.03.2024.

A kaj je taj unuk od Vroljaka pjevačici, Vrdoljakovoj snehi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije