Ilica

Sukobili se zaštitari ministarstva i Ingre u Klinici za tumore

Klinika za tumore (1)
Foto: Martina Popovčić/Pixsell
1/6
16.11.2011.
u 17:09

Ministarstvo zdravstva angažiralo je zaštitare i bravare da zamijene brave na ulaznim vratim klinike

Danas oko 13 sati u novoj Klinici za tumore u Ilici KBC-a Sestara milosrdnica koju je sagradila tvrtka Ingra sukobili su se zaštitari.

Naime, Ministarstvo zdravstva  i socijalne skrbi angažiralo je zaštitare i bravare da zamijene brave na ulaznim vratima klinike. Namjera im je bila izbaciti zaposlenike Ingre kojoj ministarstvo duguje novac, no Ingra je poslala svoje zaštitare da ih u tome spriječe nakon čega je izbio sukob.

Zbog sukoba se oglasilo i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. 

– Postupamo po preporuci Državnog odvjetništva s kojim smo u kontaktu oko preuzimanja građevine Klinike za tumore. Ingra je već prijetila medijima i ranije te na taj način vršila pritisak na ministarstvo kako bi u tom slučaju bilo nezakonito postupanje ministarstva. Ne možemo i nećemo prihvatiti mijenjanje cijene iz osnovnog ugovora, niti na to imamo pravo. Također, ne možemo i nećemo pristati na troškove čuvanja, što traži Ingra, jer aneks ugovora koji je potpisan ne sadrži troškove čuvanja. Izražavamo žaljenje što Ingra na ovaj način onemogućava poboljšavanje zdravstvene zaštite pacijentima – piše u priopćenju.

Komentara 8

CH
chemica
17:37 16.11.2011.

Čovjek skoro poželi da ostane HDZ. Naučili su! Nema više naknadnog mijenjanja cijene izvođenja radova zbog \"izvanrednih\" troškova. Istina, \"naučili\" su tek kada su državu doveli do prosjačkog štapa i kada se više HDZ-ovskih \"prvoboraca\" nalazi u Remetincu ili je na putu do njega nego na slobodi, ali...bolje ikad nego nikad. Nikad više, zlotvori, NIKAD VIŠE. Toliko glupi ipak nismo. (bar se nadam)

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
17:57 16.11.2011.

Političare smo skoro pa riješili i disciplinirali a sad je vrijeme da malo i tajkune počnemo hapsit. Očito je da i dalje ima Tajkuna-šerifa koji bi i dalje kao paraziti isisavali državni novac. Mislim neznam zašto ministarstvo šalje zaštitare, policija je tu da nas štiti od takvih.

PI
prava istina
17:33 16.11.2011.

Ma jeeee, oni su se konzultirali sa Državnim odvjetništvom?! Ista kasa i sad bude Državno odvjetništvo išlo kontra Ministarstvu. Nema šanse. Mislim da i ta konzultacija nije na mjestu jer je očigledno na vidiku spor i oni unaprijed znaju da će Ingra izgubiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije