Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostaju pri svojim zahtjevima

Svi sindikati javnih službi odbili ponudu Vlade: Najavili veliki zajednički prosvjed 15. studenoga u Zagrebu

Veliki prosvjed Hrvatska mora bolje popunio glavni gradski Trg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija
1/2
25.10.2022.
u 15:09

Sindikati očekuju da Vlada RH na idućem sastanku pregovaračkih odbora konačno izađe s primjerenom ponudom za povećanje osnovice za plaće jer će jedino pod tim uvjetom biti moguće zaustaviti planirane aktivnosti, poručili su

Svih jedanaest sindikata javnih službi koji sudjeluju u pregovorima za osnovicu za plaće u javnim službama odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske s 4. sastanka pregovaračkih odbora koji je održan 18. listopada 2022, priopćili su Sindikati.

Kažu da ostaju pri svojim zahtjevima koji za cilj imaju očuvanje cijene rada i kupovne moći zaposlenih u javnim službama u ovoj i idućoj godini.

"Nezadovoljni trenutnom ponudom Vlade RH, sindikati su započeli s pripremama prosvjednih aktivnosti. Dana 8. studenoga 2022. diljem zemlje bit će organizirani prosvjedi pred ustanovama u svim sustavima javnih službi, a za 15. studenoga 2022. planirano je održavanje velikog zajedničkog prosvjeda sindikata javnih službi u Zagrebu.

Sindikati očekuju da Vlada RH na idućem sastanku pregovaračkih odbora konačno izađe s primjerenom ponudom za povećanje osnovice za plaće jer će jedino pod tim uvjetom biti moguće zaustaviti planirane aktivnosti", poručili su.

Ni Sindikat policije ne prihvaća Vladinu ponudu za osnovicu

Ni Sindikat policije Hrvatske (SPH), kao niti 11 sindikata javnih službi, nije prihvatio Vladinu ponudu povećanja osnovice za plaće za četiri posto s 1. listopadom ove godine, te za dva posto s 1. siječnjem iduće godine, uz povećanje božićnice, regresa i dara za dijete.

Vladi smo predložili da se održi sljedeći sastanak pregovaračkih odbora te da Vlada izađe s korigiranom i poboljšanom ponudom kako bi nastavili razgovore oko sklapanja dodatka i izbjegli moguće industrijske akcije, poručio je u utorak predsjednik SPH-a Dubravko Jagić.

SPH podsjeća da je tražio žurne pregovore o povećanju osnovice za plaće zaposlenih u državnim službama, jer je rast plaća nužan s obzirom na gospodarsku situaciju, ogroman porast cijena i sve teže životne uvjete svih državnih službenika i namještenika, čije su plaće iznimno niske.

Video: Hrabri tata pred prosvjednicima na trgu

 

 

Komentara 60

Avatar cro.adris
cro.adris
13:15 25.10.2022.

To su ljudi koji ne shvaćaju kako svijet funkcionira i da novac ne pada s neba. Imaju i više nego što zaslužuju, ali nikad nije dosta. Tako je uvijek s neradnicima (čast izuzecima), ali sindikatlije uvijek predstavljaju one kojima je rad strani pojam.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
13:20 25.10.2022.

Eh, da mi je biti u javnoj službi …

OP
Ocvali pupoljak
13:19 25.10.2022.

tko spominje privatni sektor, kako je njima. Gospoda ako nisu zadovoljna na državnim jaslama neka idu raditi kod privatnika. Prepišite njemački zakon. Svi možemo birati gdje ćemo raditi hoćemo li biti vlasnici obrta ili firme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije