Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Svjedokinja: Čupali su mi bradavice u zatvoru u Kerestincu

stjepan klarić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
17.05.2012.
u 21:36

Žena je na sudu ispričala da su bile dvije grupe zatvorskih čuvara, a da ju je dva mjeseca maltretirala samo prva skupina

Pantelija Zec (78) svjedočila je o torturi koju je proživjela u kerestinečkom zatvoru 1992. godine u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu Stjepanu Klariću, zapovjedniku Kerestinca, i još četvorici zbog ratnog zločina. Objasnila je da je bila uhićena u Sisku te da ju je u policiji šamarao Đuro Brodarac. Bila je pritvorena u željezari 11 dana te prebačena u Kerestinec.

– Bila su četvorica u uniformama. Udarali su me po prsima, bubrezima i leđima. Imali su bokser i tvrde rukavice. Jedan me bacio na pod i tukao pendrekom – ispričala je svjedokinja.

Opisala je da su joj čuvari prijetili da će je zapaliti, a da joj je jedan pod vrat stavio škare za šišanje živice. Također je rekla da je jednom prilikom morala polugola plesati u hodniku zajedno s nekolicinom zatvorenika. U Kerestincu je bila pet mjeseci, a u to su se vrijeme, kazala je, izmijenile dvije grupe čuvara. Tukla ju je, objasnila je, samo prva grupa, koja je prije odlaska iz Kerestinca bila posebno brutalna. Žena je sudskom vijeću kazala da su joj ti čuvari prije odlaska čupali bradavice na prsima.

Komentara 47

Avatar cetina
cetina
23:14 17.05.2012.

Da je samo znati koliko je Savo Strbac platio ove svjedoke.

ĆA
ćaćaća
12:59 18.05.2012.

kad počinje suđenje za silovanja vukovarskim šetačima?..to dragim vođama ne smeta..bože koja smo mi država..

VE
velikazmija
14:48 18.05.2012.

pet riječi i briše me srbići hrvati kažu --isus --a rbadija hristos --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije