Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'iluzije pojedinaca'

Tahiri: Srbija može zaboraviti EU dok ne prizna Kosovo

Edita Tahiri
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.12.2014.
u 18:34

Pojasnila je kako će na prvom sastanku u Bruxellesu zatražiti da Srbija poštuje i ostvaruje sporazume u procesu normalizacije odnosa dvije zemlje

Kosovska ministrica zadužena za dijalog s Beogradom, Edita Tahiri je u intervjuu za Epka ocijenila iluzornim izjave srpskog ministra za povratak i zajednice Aleksandra Jablanovića kako će Zajednica općina sa srpskom većinom na Kosovu, imati izvršne ovlasti.

- Iluzije pojedinaca, posebno dužnosnika koji manje ili više razmišljaju izvan zakona Kosova i sporazuma u Bruxellesu, su dozvoljena, ali zakonski temelj i sporazum od 19. travnja jasno kažu da Asocijaciju srpskih općina valja temeljiti na postojećim zakonima na Kosovu. Srbija se ne može učlaniti u EU bez priznanja Kosova, budući nije ispunila uvjet dobrosusjedstva s našom Republikom - rekla je ministrica Tahiri.

Pojasnila je kako će na prvom sastanku u Bruxellesu zatražiti da Srbija poštuje i ostvaruje sporazume u procesu normalizacije odnosa dvije zemlje kao i da se otvore i pitanja reparacije ratnih šteta i sukcesije.

>>Kosovo će od Beograda tražiti ratnu odštetu, vraćanje kulturnog blaga...

 

Komentara 69

Avatar El Indio
El Indio
19:03 27.12.2014.

Godinama citam ove kako ce se EU raspst a ono nikako da se raspadne :)

DU
Deleted user
19:44 27.12.2014.

Ljudi shvatite već jednom ,većina Srba neželi u Eu.

IB
IRR_BGD
21:44 27.12.2014.

Zivela kraljevina Srbija.. zivela i Hrvatska.. ne treba nam bratstvo treba nam jedinstvo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije