sipao mudrosti

Tako je govorio Milanović: Ovršni zakon teži je od Biblije

'13.09.2012., Zagreb - U Banskimi dvorima odrzana je danas redovita sjednica Vlade RH. Zoran Milanovic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
13.09.2012.
u 20:00

– Tko misli da je Biblija komplicirano štivo, neka pročita Ovršni zakon. Mislim da ga nitko neće citirati – kazao je premijer Milanović

Tko misli da je Biblija komplicirano štivo, neka pročita Ovršni zakon. Mislim da ga nitko neće citirati! Ovršni je zakon zamršen, ali konačno omogućuje jednostavan i provediv postupak. Rekao je premijer raspravljajući o izmjenama Ovršnom zakona koje je Vlada uputila u Sabor.

Hoće li ceste ishlapjeti?

Što je loše u tome da damo ceste nekome 30 godina na upravljanje? Hoće li one ishlapjeti? Rekao je premijer Zoran Milanović odgovarajući na kritike protivnika monetizacije naših autocesta.

Lesar zna sve o Londonu

Rekli su da je kreditni rejting zavjera londonskih bankara, a s obzirom na to da je riječ o Laburističkoj stranci, oni sigurno znaju što se događa u Londonu. Odgovorio je Milanović Laburistima Dragutina Lesara, koji tvrde da je kreditni rejting plod bankarske zavjere.

Da ukinemo autoceste?

Najveći zagađivač su autoceste, a vjerujem da nitko nije za njihovo ukidanje, dakle pitanje je kompleksno - premijer Zoran Milanović o kritikama na račun gradnje termoelektrane Plomin 3 i njena utjecaja na okoliš.

>> Zoran Milanović: Sad se javljaju oni koji su tri puta farbali tunele!

Ključne riječi

Komentara 57

Avatar bereza
bereza
20:31 13.09.2012.

Iako je "Ježeva kućica" basna u stihovima koju se svrstava u dječju literaturu, ona je izuzetno snažno i slojevito književno djelo kojegovori o ljubavi prema svome domu, o mudrosti, o dostojanstvu, o čvrstoj obrani svojih stavova pred jačima i moćnijima. Iako je Branko Ćopić to djelo pisao tako da približi te pojmove i maloj djeci, ono će zauvijek ostati potpuno nejasno sadašnjim vlastodršcima, a što je sasvim očito iz svakog njihovog poteza.

SO
sotokuco
20:32 13.09.2012.

Meni je Biblija tako lako štivo. Razumijem, da je njemu tolikoko komplicirana. Pa, nisu oni podsmjesi dok je to govorio na sastanku Vlade bez veze. Time se podsmjehuju svima koji do Biblije drže. Što od komunista i očekivati? Kad misliš, da su se uljudili, ponovo otrežnjenje.

Avatar Django
Django
20:11 13.09.2012.

Eh, da je ovršni zakon jedini tekst koji je njemu kompliciraniji od Biblije, ni po muke. Njemu je komplicirano sve što je složenije od Ježeve kućice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije