Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENO IH 12

Terete ih da su se udružili radi preprodaje tone i pol duhana

Pula: Nedozvoljeno trgovali s više od osam tona duhana, policija našla i oružje i 6 kilograma marihuane
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/2
23.04.2024.
u 07:44

USKOK smatra da su na ovakav način optuženici isporučili oko tonu duhana, čime su proračun oštetili za 121.078 eura, a sebi priskrbili 21.214 eura koje su međusobno podijelili.

Za udruživanje u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su nedozvoljeno trgovali s oko tonom i pol duhana optuženo je 12 osoba, a optužnicu je protiv njih podigao USKOK. Prema optužnici, terete se da su od 23. studenoga 2022. do 23. svibnja 2023. na području Zagrebačke i Karlovačke županije povezali i udružili kako bi nabavili, prevozili, skladištili te na koncu preprodali veće količine duhana na području spomenutih županija.

Posao je bio organiziran tako da je jedan od optuženika  bio zadužen za nabavku duhana i njegov prijevoz do Duge Rese, gdje ga je skladištio u svojoj garaži. Nakon toga drugi bi ga optuženik preuzeo i pakirao te prevezao do  dvojice optuženika koji su s kupcima dogovarali cijene, vrijeme i mjesto isporuke.

Jedna od optuženika bio je zadužen i da duhanom puni cigarete, koje su se također prodavale. USKOK smatra da su na ovakav način optuženici isporučili oko tonu duhana, čime su proračun oštetili za 121.078 eura, a sebi priskrbili 21.214 eura koje su međusobno podijelili.

Jedan od optuženika tereti se i da je organizirao dio zločinačkog udruženja koje je djelovalo na području Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. Sve je funkcioniralo na isti način, osim što se u ovom slučaju duhan skladištio u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI:

Ovaj dio zločinačke grupe krajnjim  je kupcima isporučio, kako smatra USKOK, oko 420 kilograma duhana, čime je proračun oštećen za oko 48.022 eura, dok su članovi zločinačkog udruženja pribavili protupravnu imovinsku korist od 8.414 eura, koju su međusobno podijelili. 

FOTO Snijeg zabijelio autocestu do Rijeke, na snazi upozorenje: Moglo bi pasti više od 10 cm

Pula: Nedozvoljeno trgovali s više od osam tona duhana, policija našla i oružje i 6 kilograma marihuane
1/8
Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jatiser
08:02 23.04.2024.

Sitnica kako kradu krupni kriminalci na vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije