sanaderov tv nastup

Teško će Sanader govoriti a da se bar ne očeše o procese

Sanader i Bajić u kafiću (1)
Robert Anic/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
27.09.2012.
u 16:36

Napadne li Bajića, to je poruka da još ima moć, što je pak utjecaj na svjedoke i suoptuženike

Obistine li se najave da će bivši premijer Ivo Sanader gostovanje u HTV-ovoj emisiji Aleksandra Stankovića “Nedjeljom u dva” iskoristiti da napadne glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, to će mu, tvrdi više naših sugovornika iz redova sudaca i tužitelja, biti sigurna ulaznica za istražni zatvor.

Ne bira sredstva

Premda je Stanković rekao da Sanadera ne namjerava pitati ništa što bi se odnosilo na bilo koji od brojnih kaznenih postupaka koji se protiv njega vode, pravnici su skeptični u vezi s tim da je s bivšim premijerom moguće razgovarati, a da se, pa makar i neizravno, ne dotakne kaznenog postupka.

Protiv Sanadera su podignute četiri optužnice, a u dva predmeta vode se istrage. Ostalo je ispitati još stotinjak svjedoka, od čega ih je pedesetak samo u korupcijskoj aferi od koje je sve i počelo – Fimi mediji. A riječ je, tvrde nam upućeni u procese protiv bivšeg premijera, mahom o političarima.

Ako bilo što bude govorio o glavnom državnom odvjetniku Bajiću, posebno ako ga bude napao i optužio da ucjenjuje svjedoke, to bi se moglo shvatiti kao poruka da Sanader i dalje ima moć te da može prozivati koga želi. To je pak posredni utjecaj na svjedoke i suoptuženike u bilo kojoj od brojnih korupcijskih afera koje su otvorene protiv njega. Naši sugovornici tvrde da Sanader u obračunima puno ne bira sredstva pa da je tako dosad više puta Bajića lažno optuživao da ga je, dok je bio premijer, posjećivao u njegovu domu u Kozarčevoj ulici te da mu je poklonio umjetničku sliku. Koliko u tome ima istine, govori podatak, kaže naš izvor, da su zaplijenjene sve umjetnine bivšeg premijera, ali da među njima nije iskrsnula ni jedna koju bi mu darovao prvi tužitelj Bajić.

Oni koji smatraju da je gotovo nemoguće da Sanader neće govoriti o temama koje bi ga mogle odvesti prema sudskim postupcima ističu da je većina ljudi s kojima je on kao bivši šef HDZ-a i bivši premijer surađivao sada u nekom statusu barem u jednome od kaznenih postupaka – kao suoptuženi ili svjedoci.

Sve je neki sud

Ne može, ilustrira jedan naš sugovornik, Sanader spomenuti Jadranku Kosor, a da o njoj ne iznese neki sud, a to se opet može shvatiti kao utjecaj na nju kao svjedoka. Isto, kaže, vrijedi za Ivana Šukera, za Branka Bačića, Ivana Jarnjaka te svako važnije ime iz HDZ-a.

>> Kaže li Sanader samo riječ o slučajevima, ide u Remetinec

Komentara 4

KO
konstanta
17:36 27.09.2012.

Zapravo su potpuno nejasni motivi zbog kojih je uopće data mogućnost osumnjičenoj osobi protiv koje se vodi sudski prces, javni nastup na televiziji. Sasvim je jasno da Sanader ne može ne dotači se osjetljivih tema, jer inače nema što ni govoriti.

OB
-obrisani-
17:41 27.09.2012.

Općenito smatram da Sanader nije kriv, već građani , što su dozvolili da ih se pljačka. Kod idućih izbora : Pamet u glavu !

ME
Medo123
21:48 27.09.2012.

@ljutatrava Nemoj tako pa nečemo više nikoga moći gledati na TV u vezi politike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije