Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija knjige “Inovativnost i imidž Hrvatske”
Povratak na članak

Tesla, Penkala, Mohorovičić... trebaju biti hrvatski ambasadori

Primorac: Inovativnost određene zemlje predstavlja njenu konkurentsku prednost

Komentari 6

AN
antes
10:03 08.04.2021.

Na HRT postoje već neko vrijeme kratke emisije pod ambicioznim naslovom 'Hrvati, koji mijenjaju svijet'. U njima se po neznam koji puta iznose poznati podaci o izumiteljima Hrvatima i njihovim izumima, koji 'mijenjaju svijet'. Nažalost, neki od tih ljudi nisu Hrvati. Penkala je Slovak, a njegova pisaljka 'penkala' i avion, koji je poletio samo jedanput, već su dugo zamijenjeni kemijskom olovkom. Nikola Tesla je Srbin iz današnje Hrvatske. Tako ga opisuje Hrvatska enciklopedija, pa nema smisla zvati ga Hrvat. On je naturalizirani Amerikanac, koji je sve svoje izume ostvario u SAD. Takvih primjera ima više, a zajednička im je velika želja HTV da mijenja povijest. Kao da je to teško provjeriti!

VL
GL
glog
14:52 01.04.2021.

Pustimo ambasadore, rvatski brendovi su Jasenovac, Gradiška Stara, Stepinac i Thompson...

VL
Avatar Yugoslavia.Is.Back.In.Town
Yugoslavia.Is.Back.In.Town
19:11 05.05.2021.

Tesla hrvatski brend? Pa da je ostao u HR, bio bi na vrbi😆😆

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.