Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podcast Algebrinih predavača

That IT Show’ premašio 10.000 pretplatnika na YouTubeu i postao najpraćeniji IT podcast u regiji

storyeditor/2023-09-27/Vedran-Dakic-1.jpg
Foto: Algebra
29.09.2023.
u 10:03

Vedran Dakić i Jasmin Redžepagić, Algebrini stručnjaci s bogatim iskustvom rada u IT novinarstvu, govore o industrijskim trendovima na razumljiv i pristupačan način

“A couple of old-fashioned IT engineers/consultants turned college professors ranting about IT... and education” opis je podcasta “That IT Show”, koji su pokrenuli Vedran Dakić i Jasmin Redžepagić, s Algebrine katedre za operacijske sustave i na kojem su nedavno prešli brojku od 10.000 pretplatnika, čime su postali najpraćeniji IT podcast u regiji.

Na nedavno održanoj, petoj po redu Trainer Talks konferenciji Algebrinih predavača podcast je nagrađen u kategoriji inovativnog doprinosa nastavnim procesima, s obzirom na to da se u njemu voditelji dotiču brojnih tema koje bude interes IT zajednice u Hrvatskoj, ali i šire: “Većina naših pretplatnika su stranci, a zanimljivo je da smo tako uspjeli privući i dio stranih studenata te ih zainteresirati za upis studijskih programa Visokog učilišta Algebra.

S podcastom smo napravili određenu promjenu paradigme – inače su naši IT stručnjaci ti koji gledaju strane, većinom indijske predavače na YouTube i uče od njih, a zanimljivo je primijetiti da najveći broj naših gledatelja dolazi upravo iz te zemlje, ali i ostalih dijelova svijeta. Vjerujem da smo temama i pristupom te kvalitetom sadržaja pokrili dio prostora koji je ostao nepopunjen u podcast sferi – kazao je Vedran Dakić, pokretač i jedan od dvojice voditelja podcasta.

U sveopćoj inflaciji podcasta ono što izdvaja “That IT Show” od ostalih inovativan je pristup temama koje pokrivaju: – Shvatili smo da tematski podcasti, posebno oni koji pokrivaju IT područje, ponekad znaju biti previše hermetični, suhoparni i da im nedostaje autentične interakcije s publikom. Trudimo se u svakoj epizodi dotaknuti događaja iz stvarnog života, prisjetiti anegdota s nastave i tako publici približiti industriju te ih inspirirati da i sami svoju karijeru pronađu u IT sektoru ili krenu dublje istraživati specifična područja unutar IT-ja koja ih interesiraju – zaključuje Jasmin Redžepagić, inače asistent na Algebrinoj Katedri za operacijske sustave.

“That IT Show” sa svojih 110 videozapisa približio se brojci od dva milijuna pregleda u samo godinu dana postojanja. Najgledaniji video “The PC motherboard debacle: Why today’s designs just don’t work” objavljen je prije pet mjeseci, a do danas je skupio više od 120.000 pregleda. U videu se voditelji dotiču problema dizajna modernih matičnih ploča koje više ne zadovoljavaju potrebe korisnika, a koji proizlaze iz nedostatka kompatibilnosti s oglašenim mogućnostima kao i problema s nadogradnjama. Katedra za operacijske sustave Visokog učilišta Algebra studente priprema da, nakon ispita i odrađenih vježbi, budu teorijski i praktično samostalno sposobni održavati serverske i klijentske računalne sustave te aplikacije koje se na njima pokreću. Studente potiču da se uključe u rad lokalnih tehničkih zajednica te da aktivno sudjeluju u tehnološkim konferencijama na lokalnoj ili međunarodnoj razini.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije