Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tim stručnjaka koji stoji iza LEAP Summita, ali i brojnih drugih projekata

LEAP Summit
Foto: Julien Duval
1/5
07.05.2024.
u 16:53

Dugo iščekivani LEAP Summit po deveti će put na jednom mjestu okupiti domaću i globalnu elitu te predvodnike business&tech inovacija. Prostor zagrebačkog SEECEL-a na dva će dana postati dom vizionarima, inovatorima, poduzetnicima, ali i onima koji to tek žele postati. Ovogodišnji LEAP Summit održat će se 15. i 16. svibnja, a ugostit će više od 60 govornika na tri stagea.

Upravo zato razgovarali smo s timom mladih stručnjaka koji stoji iza ovog, ali i mnogih drugih hvalevrijednih projekata te smo saznali kako je sve počelo, što možemo očekivati na ovogodišnjem LEAP-u, ali i kakvi su im planovi za budućnost.

LEAP Summit nastao je prije 9 godina, kada je Hrvatsku prevladala velika kriza koja je rezultirala visokom stopom nezaposlenosti mladih. Nastavno na to, ideja nam je bila stvoriti globalnu zajednicu mladih profesionalaca koji će se jednom godišnje okupljati u Zagrebu na konferenciji na kojoj će moći izmjenjivati svoja iskustva, znanja i ideje. Glavni ciljevi konferencije su predstaviti publici različite multidisciplinarne teme kako bi dobili uvid u inovacije i svjetske trendove u različitim industrijama, potaknuti umrežavanje profesionalaca i zajedničku suradnju te potaknuti poduzetničke inicijative. Kroz godine LEAP Summit prerastao je u utjecajnu multidisciplinarnu konferenciju u Hrvatskoj koja okuplja veliku mrežu profesionalaca željnih novih znanja iz cijele Hrvatske, ali i šire Europske regije. Pomno biranim programom iz godine u godinu, naš tim donosi najveće trendove iz svijeta tehnologije, inovacija, kulture i održivosti na pozornice Summita u Zagrebu” – rekao je Andrej Hanzir, voditelj odjela inovacija i projekata, HUKI.

LEAP Team - Tena Žganec, Matea Maras, Katarina Habek, Andrej Hanzir
Foto: Mislav Mesek

LEAP Summit rastao je kroz godine, a uz samu konferenciju rastao je i utjecaj koji ima na mlade. O tome govore i impresivne brojke od 25.000 posjetitelja i preko 500 govornika koji su do sada posjetili konferenciju. Jasno je kako je za ovakve rezultate potrebno puno rada, truda, predanosti, ali i naučenih lekcija.

Rekao bih da nam je upravo dugogodišnje iskustvo organizacije LEAP-a, koje među ostalim uključuje razdoblje značajnih restrikcija zbog pandemije, dalo ključnu lekciju da nikada ne smijemo prestati tražiti nove načine, teme i oblike sadržaja koje možemo pružiti našim sudionicima. Vrlo je lako zapeti u određenim obrascima ponašanja i rada što na kraju može dovesti do opadanja interesa same publike za programom konferencije. Upravo zato, veliku pozornost posvećujemo tome da zaista pratimo svjetske trendove u različitim industrijama, konstantno učimo i adaptiramo sami program LEAP Summita kako bismo sudionicima pružili nezaboravno iskustvo iz godine u godinu” - podijelio je Zdeslav Markoč, projektni menadžer Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Vrijedi istaknuti kako LEAP već devet godina za redom svojoj publici donosi najrelevantnije teme i visoko kvalitetni sadržaj. Organizatori su vođeni upravo tim principom uspjeli LEAP lansirati kao prepoznati brand, a i ove godine pripremaju bogat sadržaj konferencije.

Foto: Julien Duval

Ovogodišnje izdanje donosi bogat sadržaj predavanja iz raznih sfera i industrija na čak tri pozornice. Glavni stage pod nazivom LEAP Track usmjeren je na multidisciplinarne teme te će na njemu nastupati govornici iz svjetski poznatih firmi kao što su Binance, Miro, Amazon. Od domaćih imena naći će se Melkior Bašić i Damir Tomljanović, poznati hrvatski kuhari koji će publici otkriti što se krije iza karijere svjetski poznatih masterchefova, zatim poznata aktivistica Pamela Perkić koja će pričati o feminizmu, samopouzdanju i mentalnom zdravlju. Ideas&Tech Track pravo je mjesto za sve zaljubljenike u nove tehnologije, umjetnu inteligenciju, startupe, inovacije i poduzetništvo. Osim konvencionalnih tema, pričat će se o najnovijim trendovima iz svijeta SexTech-a uz predavačice iz poznate svjetske kompanije luksuznog intimnog brenda - LELO. Uz predavanja i panel diskusije, pripremljena je atraktivna forma nastupa na pozornici u obliku Fightcluba u kojem će se prvi dan konferencije “sukobiti” zagovornici ulaganja u kriptovalute, zlato i dionice, pod posebnim pokroviteljstvom Centra Zlata. Drugi dan će se “sukobiti” predstavnici generacije Z i milenijalaca uz stručni sud HR-a kojeg priprema ekipa Ding Jobs. O starim i lošim navikama ulaganja Hrvata, pričat će profesorica Marijana Ivanov, uz bok stručnjaka iz Zagrebačke banke, pod pokroviteljstvom AZ Mirovinskih fondova. Svijet robo-taksija i autonomnih vozila u gradovima budućnosti približit će nam Monika Mikac, Fabijan Popović iz Bolta i Petra Grgasović iz REGEA-e. Na konferenciji neće nedostajati tema o umjetnoj inteligenciji. U suradnji s CroAI osmišljeni su paneli zanimljivih tema koji su vezani uz primjenu umjetne inteligencije u raznim područjima poput filma, umjetnosti, glazbe, ali i održivosti. Sustainable Innovations Track treća je pozornica LEAP Summita, a posvećena je pozitivnom utjecaju u zajednici, održivom razvoju i modi te zelenim inovacijama. Predstavnik iz kompanije L’Oreal Adria donosi temu o održivosti u luksuznim brendovima, a osim toga, pripremljen je panel koji je posvećen temi održivosti u fashion industriji. U njemu će među ostalima, sudjelovati osnivač Milano Green Fashion Weeka i naša poznata dizajnerica KRIE brenda, Kristina Burja” – dodala je Laura Prpić, Agenda Coordinator, LEAP Summit.

LEAP je jedna od rijetkih konferencija koja je multidisciplinarnog karaktera. To znači da obuhvaća razne teme koje su trenutno u fokusu - od tehnologije, blockchaina, umjetne inteligencije, inovacija iz startup svijeta, teme održivog razvoja, HR-a, influencerstva, marketinga, mode i još puno, puno toga. Sve to osigurava sudionicima da ostanu u tijeku s najnovijim svjetskim trendovima, ali i naprave vrijedne iskorake za sebe i svoj profesionalni razvoj.

Matea Maras i Ines Buljat
Foto: Mislav Mesek

Svake godine, trudimo se dovesti strane profesionalce iz najpoznatijih svjetskih firmi kako bi sudionici mogli dobiti uvid u njihovo poslovanje i uspješnost, a osim toga, dovodimo i brojne stručnjake s naše domaće scene. Konferencije su super mjesto za networking, a LEAP ih dovodi na još višu razinu. Omogućuje sudionicima da se upoznaju s predavačima te da uspostave neke važne poslovne i privatne kontakte. Osim toga, sudionici mogu istražiti nove karijerne mogućnosti, pronaći nove poslovne partnere te se upoznati s najnovijim svjetskim trendovima u različitim područjima. Kroz interakciju s inspirativnim govornicima i ostalim sudionicima, stječu se nova znanja, vještine i perspektive koje značajno doprinose profesionalnom razvoju svakog pojedinca. Ukratko, sudjelovanje na LEAP-u otvara vrata za nevjerojatne prilike za osobni i profesionalni rast sudionika” – izjavila je Ines Buljat, Junior Marketing Manager, HUKI.

Kako bi te prilike bile što kvalitetnije i direktnije, LEAP-ovci ne prestaju inovirati te ove godine predstavljaju novitete i u vidu nove vrste konferencijskih ulaznica.

Osim uobičajene konferencijske ulaznice, nudimo i ekskluzivnu opciju druženja s predavačima, posebnim dodatnim sessionima itd. Naime, riječ je o LEAP Full Experience ulaznicama koje uz pristup na sve tri pozornice uključuju dodatno uključuju ekskluzivni Q&A te posebne radionice s keynote govornicima. Na radionicama, sudionici s Full Experience ulaznicama imaju priliku naučiti kako pokrenuti svoju online karijeru, koristiti napredne AI alate, pronaći prave ljude za svoje poslovanje, kako brendirati i prodati proizvode i još mnogo toga. Ulaznica također uključuje besplatan ulaz na fLEAP out party koji će se održati nakon zadnjeg dana konferencije gdje vas očekuje najbolja r’n’b glazba. Osim toga s ovom ulaznicom moći će se sudjelovati i na Pre-summit networking događaju koji se odvija dan prije same LEAP konferencije, a služi za umrežavanje s govornicima i pokroviteljima ovogodišnjeg izdanja konferencije. Sve to, dobit ćete u LEAP goodie vrećici koja uključuje LEAP merch i razne sponzorske poklone” – dodala je Buljat.

LEAP Summit samo je jedan od projekata Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, a za vrijedan rad dodijeljena im je i nagrada Europski građanin.

“Svake godine HUKI provodi više od 20 projekata i cjelogodišnjih programa usmjerenih različitim društvenim skupinama. Tako bismo za početak istaknuli ljetnu školu za srednjoškolce, Innovation Academy koja tijekom 7 godina održavanja broji preko 800 zadovoljnih korisnika, a ove nas godine krajem kolovoza čeka u izdanju kroz 8 različitih modula na kojima će sudionici imati priliku savladati vještine budućnosti te upoznati ostale ambiciozne i mlade inovatore koji će jednog dana svojim idejama i rješenjima mijenjati svijet oko sebe. Radimo na razvijanju dodatnih programa za mlade, pa tako uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku provodimo program ZABUM – za budućnost mladih koji pruža mladima iz cijele Hrvatske priliku za stjecanje životnih vještina i aktivno sudjelovanje u zajednici. Kroz različite aktivnosti poput programa UPSHIFT za socijalno poduzetništvo i razvoj vještina 21. stoljeća, mladi stječu nova znanja i vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema. HUKI od 2020. godine stoji iza organizacije TEDxZagreb konferencije, svjetski poznate globalne platforme čije je glavno geslo promicati ideje vrijedne širenja. Projekt s kojim se možemo još pohvaliti je Young Leaders Forum. Jedinstveni forum usmjeren na multidisciplinarne teme povezane s poslovanjem, poduzetništvom, vođenjem i razvojem karijere, međunarodnom suradnjom i odnosima između SAD-a i Hrvatske. Kroz godine okuplja najbolje mlade lidere (od 18 do 35 godina) na prekrasnoj lokaciji, otoka Sv. Katarine u blizini Rovinja. HUKI se u svom portfelju može pohvaliti i s LEAP Academy e-learning platformom koja nudi razne besplatne tečajeve kroz koju je prošlo više od 10.000 mladih. Što se tiče budućnosti, kroz 2024. godinu HUKI veliki naglasak stavlja na projekte koji se dotiču tematike održivosti, pa nas tako u studenom očekuje potpuno novo i svježe izdanje ESG Summit konferencije, dvodnevnog događaja koji će okupiti stručnjake iz ESG područja i prikazati primjere dobre prakse i izazove u implementaciji ESG strategija. Kroz cijelu godinu razvijamo i programe namijenjene malim i srednjim poduzećima u području održivosti pa ćemo uskoro pokrenuti i Akademiju održivosti - online edukacijsku platformu koja malim i srednjim poduzećima nudi visokokvalitetni edukacijski sadržaj fokusiran na implementaciju održivosti unutar poslovanja i Transformator - program koji nudi intenzivne edukacije za transformaciju poslovnog modela malih i srednjih poduzeća” – rekla je Katarina Habek, Voditeljica odjela financija i EU programa, HUKI.

LEAP Team - Zdeslav Markoč, Laura Prpić, Ines Buljat
Foto: Mislav Mesek

Ne čudi činjenica kako je kroz godine djelovanja i ovakve projekte, HUKI oformio bogatu bazu članova – redom ambicioznih i uspješnih ljudi iz raznih industrija i sfera. Međutim, pridružiti im se mogu svi oni koji žele nešto više za sebe i svoju karijeru.

“Uvijek rado primamo nove članove željne dijeljenja iskustva, stjecanja novih korisnih kontakata i cjeloživotnog učenja. Benefiti koje članstvo donosi su: pozivi na sve Invitation-Only događaje za članove, specijalizirani Meetupi, Afterwork druženja, radionice s međunarodnim predavačima, mjesečni HUKI newsletter za članove s informacijama o aktivnostima Udruge i raznim prilikama za članove. Također, svim članovima osigurane su besplatne ulaznice za konferencije i događaje koje su u organizaciji HUKI-ja, primjerice: TEDxZagreb, LEAP Summit, SLUSH’D i brojne druge. Kroz HUKI članstvo imate se priliku umrežiti s ostalim članovima, predavačima, partnerima i dionicima HUKI-ja” – dodao je Markoč.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije