Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMSKI TURIZAM Osamdeset posto građana koji krenu na skijanje odlazi u skijališta izvan zemlje

Točan broj ski-turista nitko ne zna

hrv_tocan.jpg
import
07.01.2006.
u 19:47

Ovoga vikenda većina hrvatskih skijaša rekreativaca kreće put austrijskih, talijanskih, slovenskih... skijališta. Procjenjuje se da će se u kolonama prema izlazu iz zemlje, ali i prema nekim domaćim skijalištima naći osamdesetak posto svih koji će ove zime otići na skijanje.

Koliki je njihov točan broj, nitko ne zna. Procjene u turističkim krugovima o broju hrvatskih građana koji obično idu na skijanje kreću se od 100.000 do čak 200.000. Većina se ipak slaže da je riječ o 150.000 skijaša, s tim da se tu ubrajaju i oni koji odu na jednodnevno skijanje ili u jednoj sezoni tu rekreaciju sebi priušte više puta i slično.

U prtljažnicima je, kako stvari stoje, manje sarmi i druge hrane. Hrvati, naime, sve češće uzimaju hotelski smještaj za razliku od prijašnjih godina kada je tek svaki deseti odsjedao u hotelu, a svi ostali u apartmanima. Kako bilo, većina će za tjedan dana potrošiti minimalno između 3000 i 5000 kuna. Najjeftinije će proći oni koji su odlučili skijati u susjednoj BiH i Sloveniji, dok su Austrija, Italija i Francuska skuplje. Razlika za četveročlanu obitelj iznosi i po nekoliko tisuća kuna.
Oni koji budu skijali na domaćim skijalištima proći će, pak, znatno jeftinije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije