Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOR U PULI

Tomo Horvatinčić tražio uvjetno puštanje na slobodu, sud ga odbio: 'Još je prerano'

Grude: Sprovod Blagice Bandić, majke gradonačelnika Zagreba Milana Bandića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
23.04.2024.
u 16:07

Iako je od kaznionice dobio pozitivno mišljenje, sud smatra kako je za to prerano. Horvatinčić se na ovu odluku može i žaliti Visokom kaznenom sudu u Puli

Tomi Horvatinčiću, poznatom poduzetniku koji je osuđen zbog izazivanja pomorske nesreće i smrti talijanskog bračnog para, Županijski sud odbio je zahtjev za uvjetno puštanje na slobodu, doznaje Jutarnji list. Horvatinčić je puštanje zatražio nakon malo više od pola izdržane zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci. 

Iako je od kaznionice dobio pozitivno mišljenje, sud smatra kako je za to prerano. Horvatinčić se na ovu odluku može i žaliti Visokom kaznenom sudu u Puli.  

Inače, Horvatinčić je u prosincu 2023. godine bio i premješten u kaznionicu u Valturi kod Pule, na prijedlog upravitelja kaznionice Lipovica-Popovača. Nakon suđenja koje je trajalo godinama, Horvatinčić se na odsluženje kazne u Remetinec javio 14. srpnja 2021. godine, 10 godina od nesreće u kojoj je poginuo bračni par Salpietro, nakon što je svojom jahtom naletio na njihovu jedrilicu. U Dijagnostičkom centru u Remetincu proveo je mjesec dana, čekajući da mu se odredi gdje će odsluživati kaznu.

Poslije je bio u kaznionici u Lipovici, na otvorenom dijelu Voćnjak u mjestu Mala Ludina osam kilometara udaljenom od kaznionice. Često puta je snimljen i u Krapinskim Toplicama. U listopadu prošle godine snimljen je na Cvjetnom trgu u Zagrebu, a tu povlasticu imao je zbog toga što je uzoran zatvorenik

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Peđa Grbin: 'Neću podnijeti ostavku, ali čekaju nas unutarstranački izbori'

Komentara 2

KU
Kujttim
21:47 23.04.2024.

Taj Horvatinčić ima 78 godina, a sud misli da je još prerano? Vjerojatno treba proslaviti 80-i rođendan da bi ga pustili? Da je osuđen u Turskoj ili Gruziji, u tim godinama bi mu vjerojatno zatvor zamijenili kućnim pritvorom.

BE
beki11
16:23 23.04.2024.

Dok su Horvatinčića razapeli, Čačić je dobio par mjeseci i sve ismijao. E moji sudovi, tajne službe i bivše tajne službe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije