Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 203
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glina

Tragičan kraj boema: dobrog profesora ubila supruga

željko badovinac (1)
Foto: Tadija Odić/VLM
1/3
13.11.2010.
u 22:10

Željko Badovinac iskrvario je u kolima Hitne pomoći. Članovi kućanstva tvrde da se spotaknuo i pao kroz vrata kuhinje. Policija sumnja u njihovu verziju priče

Glinskog profesora Željka Badovinca (56) koji je u četvrtak navečer iskrvario od ubodnih rana na tijelu ubila je njegova nevjenčana supruga koja će sutra zbog ubojstva biti dovedena pred istražnog suca. Badovinac je živio sa suprugom, a kobne večeri tamo su još bila i njena dva sina iz prijašnjih veza. Živjeli su u kući na Trgu bana Jelačića 6 u Glini, koju je on naslijedio od majke.

Priča ne drži vodu

Prema prvoj verziji priče koju je nevjenčana supruga zajedno sa dvojicom sinova dala policiji, profesor je te večeri pio te se spotaknuo i pao kroz staklena vrata od kuhinje. Supruga je nakon toga pozvala Hitnu, a on je na putu do bolnice preminuo. Policija je utvrdila da se radi o nasilnoj smrti, no i dalje je ispitivala danu verziju priče jer je postojala mogućnost da je Badovinca netko i gurno prema vratima. To je uglavnom bilo i mišljenje koje se širilo gradom. Analiza uzoraka koje je policija prikupila biti će gotova u ponedjeljak, a istražna sutkinja u Sisku Ljubica Rendulić Holzer naložila je obdukciju kako bi se rasvijetlili svi detalji događaja.

Badovinac je boemski živio. Njegovi kolege tvrde da je bio susretljiv, a među svojim učenicima bio je omiljen. Do Domovinskog rata radio je kao profesor u srednjim školama u Zagrebu, a nakon rata se vratio u Glinu. Sudjelovao je u obnavljanju rada Srednje škole Glina, gdje je predavao etiku i latinski jezik.

Aktivan društveni život

Bio je i utemeljitelj Društva naša djeca Glina, Glinskog atletskog kluba i Rukometnog kluba. Volontirao je za Crveni križ, bavio se planinarenjem, a bio je i instruktor za edukaciju o zaštiti od mina Međunarodnog i hrvatskog Crvenog križa. Objavio je čak četiri knjige, uglavnom vezane uz svoj rodni grad kojeg je neizmjerno volio; Povijest župe Maja, Povijesni pregled glinskog sporta, Osobe koje su dale pečat glinskoj povijesti, kulturi i politici i Orijentacija u prirodi.

Ključne riječi

Komentara 23

VA
valutabon
22:51 13.11.2010.

a boem je bil po čem? po tom kaj je pil, ili?

OB
-obrisani-
16:17 13.11.2010.

U svakom slučaju je bio vrijedan i koristan član svoje zajednice,prema opisu sa čime se sve zanimao.

CR
crodal
18:06 13.11.2010.

Pokoj vijecni i svijetlost vijecnu daru njemu gospodine . Pocivao u mir bozijem .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije