Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Shopping meka

U 141.000 trgovačkih kvadrata zaposlit će se čak 1600 radnika

avenue
18.10.2010.
u 16:40

U potragu za radnicima poslodavci će krenuti krajem ove godine. – Vjerujem da će se povećano tražiti trgovci i komercijalisti – pretpostavlja pročelnik osječkog Zavoda za zapošljavanje Anto Barukčić.

Trgovački kvadrati eksplodirat će u Osijeku. U njih bi se idućeg proljeća trebalo “ušetati“ više od 1600 zaposlenika. U potragu za radnicima poslodavci će krenuti krajem ove godine.

– Vjerujem da će se povećano tražiti trgovci i komercijalisti – pretpostavlja pročelnik osječkog Zavoda za zapošljavanje Anto Barukčić. Upravo trgovci vode na ljestvici top pet zanimanja koja najčešće dolaze, ali isto takvom brzinom i odlaze s burze rada. Dok bi se u Portanovi, koja će se prostirati na ukupno 79.000 četvornih metara, prema kalkulacijama investitora, trebalo zaposliti čak 1000 ljudi, u 62.000 kvadrata Avenue Malla radno mjesto pronaći će do 600 osoba.

– Financijska je konstrukcija zatvorena, a naš prvi zakupac trebao bi se useliti već početkom studenoga. Zainteresirana populacija o zapošljavanju se može informirati na našoj internetskoj stranici, stranici Zavoda za zapošljavanje, a aktivni smo i na društvenoj mreži Facebook – kaže Maja Dorić, menadžerica za odnose s javnošću Portanove.

Ispred svih rokova su i u Avenue Mallu. Svojim kupcima vrata planiraju otvoriti, također, u ožujku.

– Nema ovdje konkurencije s Portanovom. Postoji samo mogućnost da se Osijek na ovaj način profilira kao vrlo jak regionalni trgovački centar u koji će pristizati kupci, ne samo iz susjednih županija, nego i država, poput Mađarske, Srbije i BiH – istaknuo je Siniša Slijepčević, generalni direktor GTC-a za Hrvatsku, investitora Avenue Malla. Melita Radanović iz osječkog HGK ipak ne vjeruje da će biti toliko novozaposlenih u trgovini jer će se pojedine jedinice, kako pretpostavlja, zatvarati u središtu grada i seliti u nove trgovačke centre.

Ključne riječi

Komentara 7

BK
bez_komentara_2
17:33 18.10.2010.

Treba samo otvarati trgovine i prodavati smeće iz EU! Država će nam se sastojati od trgovaca i kupaca!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
19:26 18.10.2010.

Što će nam tolike trgovine ? Pa poznato je da su trgovci i tekstilci najslabije plaćeni dok vlasnici na maržama zarađuju milijune. Od tih 1600 - 800 će raditi za minimalac... Treba otvarati tvornice a ne samo autoceste i trgovačke centre

EU
eureka001
21:24 18.10.2010.

sve je to jedan drek ko ce kupovat u njima, kad je kupovna moca pala za 15% u odnosu na proslu godinu, pa nismo mi amerikanci, a i da jesmo amerikanci opet nebi bili amerikanc jer nemamo njihove cijene hehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije