Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KBC-U SESTRE MILOSRDNICE

Baby Boom u zagrebačkoj bolnici: 'Ovo se događa samo jednom u radnom vijeku'

Zagreb: Šti?enici Dje?jeg doma Zagreb u Nazorovoj
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
28.09.2023.
u 11:06

Inače, na to hoće li osoba imati višeplodnu trudnoću utječu brojni faktori

Lijepe vijesti dolaze iz Kliničkog bolničkog centra Sestre Milosrdnice u Zagrebu gdje se jučer dogodio pravi mali baby boom. Primalje i liječnici 24 sata nisu stali dok su se u salama i na odjelima izmjenjivale rodilje.

"Bilo je puno i blizanaca. Inače učestalost blizanačke djece vam je negdje oko 30 žena na tisuću trudnica" istaknuo je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo Krunoslav Kuna za Dnevnik Nove TV.

No iznenađenjima ovdje nije kraj, jer osim velikog broja poroda i blizanaca, u 24 sata porodile su se i dvije žene koje su nosile trojke. "Zaista smo svjedočili događaju koji se događa jedanput za cijelog možda radnog vijeka" komentirao je predstojnik Kuna.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, na to hoće li osoba imati višeplodnu trudnoću utječu brojni faktori. Jedan je nasljednost, dakle žene koje u svojoj ili obitelji partnera imaju blizance ili trojke vjerojatije će i same imati višeplodnu trudnoću. Šanse također rastu s dobi, a visoke i veće žene imaju veću šansu zatrudnijeti s blizancima nego sitnije žene. Također, vjerojatnost da će žena imati višeplodnu trudnoću povećava se sa svakom narednom trudnoćom, naročito ako je barem jedna od njih već bila višeplodna.

Izgledi da žena zatrudni i donese na svijet trojke otprilike su 1:1000, iako se s tim brojem ne slažu svi izvori. Blizanci su pak znatno češći - oko tri posto trudnica nosi dvoje djece.

VIDEO Tajči otkrila da je bila žrtva seksualnog nasilja

Komentara 4

VI
virinvanizaćoška
12:08 28.09.2023.

Neka naše djece.

Avatar Stradun
Stradun
20:35 28.09.2023.

Bravo! Neka Hrvatića. I ženskih i muških.

FR
franjo
13:57 28.09.2023.

Ako se ovako nastavi bit će nas više nego Kineza!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije