Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZELENIM RAZVOJEM PROTIV KLIMATSKE KLIME'
Povratak na članak

'U Hrvatskoj preko 40% energije dolazi iz hidroelektrana. Treba napraviti iskorak sa sunčanim elektranama'

U sklopu konferencije održana je i panel diskusija pod nazivom "Klima i gospodarstvo" na kojoj su o digitalizaciji, odnosu čiste energije i konvencionalnih izvora, e-mobilnosti, transportu i financiranju održivog razvoja govorili razni stručnjaci

Komentari 2

DU
Deleted user
23:11 27.04.2022.

Stef nisi u pravu jer to sto pises nisi osjetio ni vidio osobno.Ja sam investirao 45000 Kn bez subvencija za fotovoltaik na mom krovu 9,6 kW .Proizvedem godisnje 7600 kWh do 7800 kWh.Kuca ima 150 m2.Godisni racun za struju iznosioio je 3400Kn a za grijanje i toplu vodu 11200 Kn.Tko je putovao Evropom zadnjih godina vidio je da su vlasnici zemljista to pretvorili u biznis.Bio energija, fotovoltaik i vjetroelektane su preplavile okolis.Francusi i Njemci su u Maroku poceli poplocati cijele pustinje sa suncanim elektranama a ti kazes totalni promasaj.

VL
ST
stefj
17:35 26.04.2022.

Ajme, dosta s tim sunčanim elektranama, to je totalni promašaj. Kod nas te elektrane rade samo 1200 sati godišnje, a da bi se dobio godišnji ekvivalent jedne nuklearke Krško, trebalo bi "popločati" skoro 100 km2. I to bi bio izrazito nestabilan ekvivalent NE Krško, skuplji od nove nuklearke. Dajte malo razuma... Ne znam od kud ideja da je pametno sjeći šume i stavljati panele... Umjesto toga, dozvolite građanima da postavljaju panele, čak i bez otkupa struje, to je jedini donekle smislen način postavljanja solarnih panela... Uz to izgradite još to malo hidrocentrala što možemo, postavite još koju vjetroelektranu, one imaju bar 2500 radnih sati godišnje. I izgradite nuklearku, bar da se nekako iskoristi sav taj prostor koji su stanovnici napustili...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.