ZABRINJAVAJUĆE

U Hrvatsku cestama ušlo čak 340.000 stranaca manje nego lani

odmorište,autocesta,turisti
Željko Lukunić/PIXSELL
14.07.2013.
u 19:57

Statistički manjak stranaca na cestama mogao bi se nadoknaditi jer vlasnici apartmana urednije prijavljuju svoje goste

Prema podacima MUP-a i HAC-a, špici turističke sezone ne se piše dobro, jer manjak stranih putnika na cestama broji se u stotinama tisuća, javlja RTL. Podaci MUP-a pokazuju da je u prva dva srpanjska vikenda u Hrvatsku cestama ušlo čak 340.000 stranaca manje nego prošle godine. Hrvatskim autocestama prošli se pak vikend vozilo gotovo 40 tisuća vozila manje nego lani, uz minus od blizu dva milijuna kuna bez PDV-a.

Ipak, statistički manjak stranaca na cestama mogao bi se nadoknaditi jer vlasnici apartmana urednije prijavljuju svoje goste. Jadranski aerodromi također bilježe plus, zadovoljni su turisti, a i ugostitelji.

- Odlično ide i stvarno ima dosta gostiju ove godine - kaže voditelj plaže u Splitu Ivo Maglica.

>> Talijani, Amerikanci i Španjolci pohrlili posjetiti Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije