Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinkovci

U Mađarsku školu seli Arhiv, glazbena škola...

Ivan Bosančić
Goran Ferbezar/PIXSELL
03.01.2015.
u 11:43

Kada Mađarska škola postane vlasništvo Grada Vinkovaca uselit će se Arhivski sabirni centar, Glazbena škola Josipa Runjanina i brojne udruge od stradalnika do sportskih i kulturnih...

Kako je obećala hrvatska vlada, odmah nakon što HŽ Infrastruktura na ime duga Agenciji za upravljanje državnom imovinom prenese vlasništvo atraktivnu zgradu koju Vinkovčani znaju kao Mađarska škola jer je, kada je izgrađena prije više od jednog stoljeća, i imala tu namjenu, Agencija će je odmah dati u vlasništvo Gradu VinkovcimaRiječ je o zgradi površine gotovo 8 000 četvornih metara gdje su do sada bile smještene službe Hrvatskih željeznica, zdravstvene ambulante i razne udruge.

- Kada Mađarska škola postane naše vlasništvo, nakon preuređenja i adaptacije, ovdje će useliti vinkovački Arhivski sabirni centar, Glazbena škola Josipa Runjanina i brojne udruge od stradalnika do sportskih i kulturnih, naći će ovdje svoje mjesto. Službe HŽ-a koje su ovdje bile smještene, već uvelike iseljavaju i kada grad postane vlasnik, krećemo u dogovore oko financiranja adaptacije ovog velikog prostora - kaže vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić.

>> Rimac: A što je gradonačelnik Karlić učinio za Vinkovce?

Komentara 4

K2
kritičar_2
14:48 03.01.2015.

I onda će poteći med i mlijeko vinkovačkim ulicama.Koliko se odselilo građana u protekloj godini iz Vinkovaca,,,moj dogradonačelniče?

QW
QwertyQwarc
12:57 04.01.2015.

Jel nije trebao u Mađarskoj školi biti azil otvorenog tipa?

MB
milica.brajnovic
04:56 05.01.2015.

odlična ideja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije