Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubici na računu sisačke Tržnice

U plus će ih vratiti natkriveni vanjski plato s kućicama

Povratak kupaca najveće je postignuće, ali i glavni cilj sisačke Gradske tržnice za dalje
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
29.07.2014.
u 14:33

S investicijom kreću u rujnu, a drveni objekti uz sadašnje zakupce privući će i – tradicijske obrte

Kako je Gradska tržnica Sisak prošlu godinu zaključila s debelim minusom od čak 2,3 milijuna kuna, dvostruko većim nego u 2012. i četverostruko u odnosu na 2011. godinu? S druge strane, tvrtka je uprihodovala više od četiri milijuna kuna. Direktorica Adelina Ivković napominje kako je dolaskom lani zatekla gotovo milijun kuna nenaplaćenih potraživanja te 150.000 kuna tešku pozajmicu od Grada Siska.

Prihod od sajma na nuli

Unatoč tome, uslijedile su investicije popravka krova, lifta i rashladnog sustava, a trošak od čak 200.000 kuna stvorila je i isplata otpremnine i plaća bivšem direktoru, HDZ-ovu predsjedniku Željku Krapljanu. Ipak, redovne poslovne aktivnosti stvorile su milijun kuna gubitka, a jednako toliko, ističe direktorica, i otpisi starih dugova te čišćenja bilanci.

– Umjesto investiranja u vanjski plato jer donosi najmanje prihoda, zadnjih deset godina u sajam u Topolovcu uloženo je milijun kuna, a vratilo se tek 285.000 kuna, uz gotovo jednako tolike troškove amortizacije. Također, u parkiralište kod ŠRC-a uloženo je 600.000 kuna, a prihod su nula- smatra Ivković te najavljuje veliku dvomilijunsku investiciju od rujna – natkrivanje vanjskog platoa gdje će zakupci, umjesto na štandovima, svoju robu prodavati u 30 drvenih montažnih objekata. Dugoročan je to plan kretanja Tržnice prema pozitivnom poslovanju.

Zakupci su za unatoč cijeni

– Želja nam je da to bude jedno trgovačko središte u malom uz otvaranje tradicijskih i uslužnih obrta, a to ulaganje za nas znači mogućnost dodatne zarade. Svih 18 vanjskih zakupaca zainteresirani su za kućice čiji će najam mjesečno biti do 2.200 kuna- kaže direktorica Ivković. Ipak, trgovci će plaćati 500 kuna više nego sada, no više neće biti izloženi kiši i hladnoći, bez struje i skladišta... Postignuće sisačke Tržnice, ali i daljnji smjer djelovanja jest vraćanje kupaca, sve bolja ponuda svježih i domaćih proizvoda s trenutno 84 obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva uz niz aktivnosti i događanja za građane.

Komentara 1

19
1995josip
14:53 29.07.2014.

Dobar prijedlog sa kućicama , ali nesposobna uprava tržnice ! Zašto najednom toliki minus otkad SDP upravlja tržnicom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije