Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOFTVERSKI LIDERI

U potrazi za programerima otvaraju urede u Hrvatskoj

JobFair
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
20.05.2014.
u 22:30

Pulski InfoBip sa 600 zaposlenih postao je najveća hrvatska IT tvrtka. Potkraj prošle godine prestigli su IN2 grupu

IN2 grupa više nije po broju zaposlenih najveća hrvatska softverska tvrtka. Krajem prošle godine prestigao ju je pulski InfoBip, doznaje Poslovni dnevnik. Vesna Bodiroža, voditeljica ljudskih potencijala InfoBipa, na Sajmu poslova na FER-u u Zagrebu izjavila je da su s krajem prošle godine premašili broj od 500 zaposlenih.

– Trenutačno smo na 600 ljudi, a do kraja godine očekujemo da ćemo ih imati 700 – kaže Bodiroža. IN2 grupa zadržala je ipak lidersku poziciju u Hrvatskoj jer većina od njezinih 450 zaposlenih radi na domaćem tržištu, a do kraja godine planiraju ih imati 500. InfoBip pak u Hrvatskoj ima više od 300 zaposlenih.

U objema tvrtkama, doznajemo, bilježe eksplozivan rast broja radnika u posljednjih godinu dana te traže baš IT stručnjake iz Hrvatske. Milko Boic, voditelj razvoja američkog Realnetworksa, koji je prije mjesec dana u Hrvatskoj otvorio razvojni odjel, ističe da se u Hrvatskoj mogu naći izvanredni IT talenti.

Potvrđuje to i Aron Mišerda, predstavnik američke tvrtke HR Cloud u vlasništvu Hrvata Damira Davidovića, koji je prije nešto više od pola godine u Splitu otvorio odjel razvoja u kojem rade 24 programera, a traže ih još 10.
– Kompanija ima 150 zaposlenih i jako mnogo poslova outsourca u Bjelorusiju, a to želimo dopuniti razvojem u Hrvatskoj – kaže Mišendra.

Maja Bilić, projektna menadžerica Degordiana, kaže da trenutačno imaju 80 zaposlenih, a zbog izvozne ekspanzije planiraju znatno povećati broj radnika.

– Na FER-u sad tražimo praktikante jer se pokazao kao idealan inkubator novih zaposlenika – kaže Bilić.

Miroslav Šimudvarac, vlasnik njemačke tvrtke Troido, trenutačno traži 40 Andorid programera. – Do jeseni ćemo imati ured u Zagrebu, a dotad im nudimo da dođu za nas raditi u Njemačku – zaključuje Šimudvarac.

>> TROIDO – Velika poslovna prilika ili prijetnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije