Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Požegi prisegnuli prvi dragovoljni ročnici

22.11.2008.
u 12:14

Dirljiv je bio prvi susret vojnikinje Mie Dolenec iz međimurskog gradića Preloga s majkom Biserkom nakon prva tri tjedna boravka u požeškom Središtu za temeljnu obuku HV-a. Nisu se vidjele to vrijeme, a majka nam kroz suze radosnice kaže da je na nju jako ponosna.

Češće bi kući
– U požeškoj vojarni mi je lijepo, smještaj i hrana su dobri, instruktori se trude da mi pomognu, nema nikakvih problema – priča nam uplakana Mia, dodajući da želi ostati u vojsci ako uspješno završi 3,5-mjesečnu obuku. Slično razmišljaju i Slavonci, koji su prijatelji tijekom svoga djetinjstva. Županjci Igor Blažević i Ivan Miličić i ovdje su nerazdovojni. Tako namjeravaju i nastaviti, a potporu im daje brojna rodbina pristigla iz njihova zavičaja.

– Ispočetka nam je bilo teško zbog obuke, brzo smo se navikli, svi se oko nas trude da olakšaju sve te obaveze, bili smo i u gradu, lijepo je ovdje – kaže Igor, a kolega mu Ivan dodaje da je šteta što se samo jednom mjesečno ide kući. Radost se osjetila oko svakog vojnika i vojnikinje s njihovim roditeljima i prijteljima u krugu požeške vojarne, gdje je bila prisega, koju su svojom nazočnošću uveličali izaslanik predsjednika Mesića, načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić, ministar obrane Branko Vukelić, izaslanik Hrvatskog sabora Franjo Lucić, čelnici Požeško-slavonske županije i Grada Požege Rastislav Navratil i Zdravko Ronko, požeški biskup Antun Škvorčević, te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Jamstvo za mir
– Ustrajući na reformama po najvišim standardima omogućeno je da služenje vojnog roka bude stvar osobnog izbora – kazao je u čestitki ministar Vukelić. Pozdravne riječi uputio im je i njihov požeški zapovjednik pukovnik Robert Krnčević.

– Prisjećajući se ratnih stradanja vi radite na očuvanju vojnih sposobnosti i tradicija, što je garancija mirnog života – naglasio je general Lucić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije