Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U DUBROVNIKU

U pritvoru zdravstvena djelatnica: Ispisivala pacijentima recepte, a sama uzimala lijekove

Zdravstvena djelatnica, ilustracija
Pixabay
16.01.2024.
u 13:00

Osumnjičena zdravstvena djelatnica izdavala je recepte pacijentima, čiji nalazi nisu indicirali potrebe za takvim lijekovima, a u kartone pacijenata upisivala je netočne podatke o izdanim lijekovima tijekom pregleda u ordinaciji.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom zdravstvenom djelatnicom, hrvatskom držaljankom, koja je osumnjičena za kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti. Istragom je utvrđeno da je osumnjičena, kao zdravstvena djelatnice zdravstvene ustanove s područja Dubrovačko-neretvanske županije, izdavala recepte za pacijente čije zdravstveno stanje ne indicira pisanje određenih lijekova, a radi se o lijeku koji se nalazi na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari.

Osim toga u kartone pacijenata upisivala je netočne podatke o izdanim lijekovima prilikom pregleda u ordinaciji. Osumnjičenoj je pretražen stan, uz nalog županijskog suda u Dubrovniku, a u njemu je pronađeno više recepata na tuđe ime, više iskorištenih šprica, praznih bočica i ampula lijekova te više lijekova koji se nalaze na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari.

VEZANI ČLANCI 

Sve je oduzeto, a zdravstvena djelatnica je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Uz to je prekršajno kažnjena u skladu s odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije