Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM U VUKOVARU

U prošloj godini Vukovarski vodotoranj posjetilo preko 111.000 građana

vukovar vodotoranj (1)
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
06.02.2023.
u 15:00

Direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković izvijestila je javnost o broju posjetitelja u prošloj godini. Ukupan broj iznosi 111.133 što je povećanje od 30% u odnosu na 2021., a sukladno tome prihodi su rasli za 20%

Tijekom 2022. godine Vukovarski vodotoranj posjetilo je 111.133 posjetitelja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su prezentirani rezultati rada ovoga simbola Vukovara i Domovinskog rata. -U trećoj godini rada Vukovarskog vodotornja zadovoljstvo nam je izvijestiti javnost o pozitivnim rezultatima njegova rada. Danas je na njemu zaposleno 23 ljudi, a prihodi od 5,7 milijuna kuna u 2022. godini te ostvarena dobit od 2,5 milijuna kuna pokazuje nam da je smjer njegove obnove bio dobar izbor, ne samo u simboličkom smislu već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara, ali i hrvatskog Podunavlja te profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području Vukovara i njegove okolice - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je i kako se razmišlja i o daljim sadržajima kao i ulaganjima koji bi donijeli neke nove sadržaje, a sve s ciljem kvalitetnijeg rada. Kazao je kako su objavljena javna nabava za novu suvenirnicu vrijednosti 3 milijuna kuna te da je siguran kako će Vukovarski vodotoranj i u budućem vremenu oduševljavati svoje posjetitelje. Rečeno je kako je tijekom godine Vukovarski vodotoranj bio mjesto brojnih manifestacija, a sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima je iz godine u godinu sve bogatiji.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković istaknula je kako je iza ove ustanove uspješna poslovna godina.  -U usporedbi s 2021. godini posjete su povećane za 30%, a sukladno tome prihodi su rasli za 20%. S obzirom da se naši posjetitelji uvijek iznova vraćaju, trudimo se uvoditi nove sadržaje pa smo postavili ploče s QR kodovima gdje svi posjetitelji mogu vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove. Također, u tijeku su i 2 projekta; ERASMUS + projekt i projekt proširene stvarnosti, a za sve posjetitelje koji nas nisu u mogućnosti posjetiti postoji mogućnost i virtualnog obilaska – rekla je Janković.

Dodala je kako od 1. veljače ove godine građani Vukovara imaju opciju kupiti godišnju ulaznicu te je iskoristiti 10 puta godišnje. Podsjetila je i kako nekoliko puta godišnje imaju i besplatni ulaz za sve posjetitelje, a tu mogućnost je od otvorenja iskoristilo 3500 posjetitelja. Ukazala je i na više od 5000 pozitivnih google recenzija koje svjedoče da rade dobro.

>> VIDEO: Savo Štrbac o Milanoviću i Plenkoviću

Komentara 1

CR
crodux
15:26 06.02.2023.

predivan osjećaj biti gore :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije