Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U REGIJI DONJECK

Ruski vojnici okupili se na predstavi kada je Ukrajina napala: Poginula i glumica (40)

Ukrainian servicemen build pontoon bridges during an exercise in Chernihiv region
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/4
22.11.2023.
u 13:57

Na snimci se vidi žena kako pjeva publici u kojoj su pripadnici vojske prije nego što nastup prekine glasna buka i ekran se zatamni

Ruska glumica i koreografkinja ubijena je u ukrajinskom granatiranju dok je nastupala za rusku vojsku u regiji Donjecka pod okupacijom Moskve. Smrt Poline Menshikh, 40, potvrdili su državnoj novinskoj agenciji TASS regionalni dužnosnici, a potvrdilo i njeno kazalište u St. Petersburgu.

"S velikom boli obavještavamo vas da je Polina Menshikh umrla jučer na predstavi u Donbasu od posljedica granatiranja", priopćilo je u ponedjeljak kazalište Portal. Menshikh je u vrijeme napada nastupala na koncertu za vojnike u kulturnom centru u selu Kumachovo, piše Rossiyskaya Gazeta.

Ovo selo je više od 60 kilometara udaljeno od linije bojišta, a zgrada u kojoj su se u trenutku napada okupili mnogi vojnici, gađana je iz HIMARS-a. Čini se da video koji je objavio novinski kanal Astra Telegram prikazuje trenutak napada. Na snimci se vidi žena kako pjeva publici u kojoj su pripadnici vojske prije nego što nastup prekine glasna buka i ekran se zatamni.

VEZANI ČLANCI: 

Ruske okupacijske vlasti Donjecka rekli su da je za napad odgovorna 27. raketno-topnička brigada ukrajinske vojske pod vodstvom pukovnika Dmitrija Khrapacha. Također su rekli da je Ukrajina koristila topničke raketne sustave M142 HIMARS isporučene iz SAD-a.

Ukrajinski vojni izvori ističu kako je u ovom napadu poginulo oko 25 ruskih vojnika, dok ih je još 25 ozlijeđeno. Dužnosnici DNR-a rekli su da su dvije stambene zgrade i četiri zgrade "civilne infrastrukture" oštećene, ali nisu spomenuli druge smrtne slučajeve osim Menshikhe.

No, neki dobro informirani ruski blogeri kazuju da je u napadu bilo ukupno sedmero mrtvih i više ozlijeđenih. Oni kažu da su iz HIMARS-a prvo van zgrade pogođeni automobili volontera koji su nastupali u programu i što je prikazano na snimci. Drugi smrtonosniji pogodak je uslijedio u zgradu s manjim odmakom, ali kada se dio publike već sklonio iz same zgrade. Ruski istražni odbor rekao je u ponedjeljak da planira otvoriti istragu o smrti jednog civila.

VIDEO Uništenje ruske baze u naselju Taracivka avionskom JDAM bombom lansiranom sa ukrajinske strane Dnjepra

Komentara 27

FR
Franjo2023
18:28 22.11.2023.

Rusi imaju moc da sravne Ukrajinu ali izvan ratista Ukrajina je netaknuta. Ukrajinci su od 2014 napadali neduzan narod sto i danas rade. Zapadne elite lazu sta god da napisu jer od pocetka imaju interes da uniste Rusiju i zagosodare nad njom kao sto gospodare zapadnom "demokracijim" ukljucujuci i Hrvatsku.

SE
Serengeti
20:38 22.11.2023.

Proukrajinci su se upinjali svim silama dokazati da ukrajinski vojnici na vojnoj komemoraciji za svog poginulog borca nisu vojnici već civili jer su van aktivne dužnosti, a evo sada ovdje se raduju smrti istih takvih vojnika van aktivne dužnosti koji su posjetili kazalište. Koje licemjerje!!!

KR
Krug
21:35 22.11.2023.

Ukronacisti rade ono što najbolje znaju. Raketiraju kazališnu predstavu i ubijaju glumce i nosače rekvizita. Na ratištu nema pomaka jer tamo treba biti hrabar a ne kukavica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije