Uspješna operacija

U Velikoj Britaniji uspješno završena prva transplantacija ruke

Mark Cahill, transplatacija ruke
guardian.co.uk
04.01.2013.
u 17:03

Jedva čekam povratak na posao. Nevjerojatan je osjećaj nakon pet godina imati ruku i pomicati je

Nakon pet godina čekanja, 51- godišnjem Marku Cahillu iz West Yorkshirea liječnici su uspješno transplantirali doniranu – ruku. Prva je to ovakva operacija izvedena u Velikoj Britaniji i trajala je punih osam sati. Glasnogovornik tima kirurga iz bolnice "Leeds General Infirmary" potvrdio je da je operacija prošla dobro i da se očekuje potpuni oporavak pacijenta.

– Jedva čekam povratak na posao. Nevjerojatan je osjećaj nakon pet godina pomicati ruku. Prije operacije nisam mogao sam zakopčati dugmad na košulji, zavezati vezice na cipelama, narezati hranu ni igrati se igračkama sa svojim unukom. Vjerujem da ću to sve uskoro moći, rekao je Mark Cahill za Guardian.

Komentara 2

TO
Toni50
18:26 04.01.2013.

Takvih OP je več bilo u svijetu ... Znam gledao sam jedan nije mogao trpiti presađenu koja je imala polufunkciju prstiju i na karaju su mu ju morali odstraniti užas što neki ljudi prožive na ovome svijetu !!! Da tijelo može i ruku odbacivati nije novost potom !

Avatar patkovic
patkovic
19:26 04.01.2013.

žao mi ga je ali to je sve biznis i propaganda , ja ću pojest svu dugmad ako ih tom rukom zakopča

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije