Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
važan projekt

U Velikoj Gorici gradit će se dnevna bolnica, Plenković: 'Itekako je korisno'

Velika Gorica: Andrej Plenkovi? na predizbornom skupu HDZ-a
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
18.05.2024.
u 11:45

"Ideja gradonačelnika Krešimira Ačkara o izgradnji dnevne bolnice naišla je na moju potporu, ali i na potporu ministra zdravstva", rekao je Andrej Plenković

Nakon Nacionalnog stadiona koji će se graditi u Velikoj Gorici taj grad dobiti će i svoju bolnicu, uvjeren je u to gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. Već se neko vrijeme priprema projekt dnevne bolnice u Velikoj Gorici koja će se graditi na parceli uz Aveniju Pape Ivana Pavla II te u neposrednoj blizini budućeg nogometnog kampa. Bolnica u Velikoj Gorici približila bi usluge građanima i rasteretila Zagreb. Dnevna bolnica u Gorici bi pacijentima osiguravala onu zdravstvenu skrb koju građani najčešće trebaju: malu kiruršku ambulantu, specijalističke ordinacije, te ostalu zdravstvenu skrb koja se pruža u dnevnim bolnicama. Samim time u velikoj mjeri bi se smanjila potreba za odlaskom Velikogoričana u zagrebačke bolnice, odnosno većinu svojih zdravstvenih potreba mi mogli riješiti u svom gradu.

"S predsjednikom Vlade, Andrejem Plenkovićem, još prije sam iskomunicirao da jedna dnevna bolnica dođe u naš grad i time bi zaokružili jednu prekrasnu priču i statistički podatak da je, uz Zadar, Velika Gorica najpoželjniji grad za život", rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je u petak ponovno izabran u Hrvatski sabor te bio zvijezda izbora sa više od 7 tisuća preferencijalnih glasova, što je potvrda njegova rada u Velikoj Gorici. Upravo je i prvi dan zasjedanja novog saziva Sabora iskoristio kako bi istaknuo novi projekt, a koji je obuhvaćen u programu Vlade Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Ačkar je u replici predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću istaknuo kako je u prošlom mandatu bio svjedok dobre suradnje Vlade i jedinica lokalnih samouprava čemu se nada i dalje.

VEZANI ČLANCI:

"Sjećam se prije četiri godine kada ste iznosili program Vlade, tada nismo ni slutili da će to razdoblje biti razdoblje najbolje suradnje Vlade i lokalnih čelnika. To mogu posvjedočiti iz osobnog iskustva, ali mogu i kolege iz oporbenih stranaka. Osobito veseli da se u ovom programu nalazi i toliko željena bolnica u Velikoj Gorici, pa prenosim i zahvale mojih sugrađana", istaknuo je Ačkar. Premijer Plenković mu je, uz nabrajanje velikih projekata koji su realizirani u gradu potvrdio gradnju dnevne bolnice u vidu rasterećenja građana u odlascima za sve zdravstvene potrebe u Zagreb.

"Ideja gradonačelnika Krešimira Ačkara o izgradnji dnevne bolnice naišla je na moju potporu, ali i na potporu ministra zdravstva. Smatramo da u konceptualnom smislu bi to značilo rasterećenje zagrebačkih bolnica, i veću pristupačnost zdravstvene zaštite za građane Velike Gorice i Turopolja i smanjenje troškova u zdravstvu. Želimo podržati gradnju dnevne bolnice u Velikoj Gorici koja je jedan od najvećih gradova, a imajući na umu ulaganja koja se tamo i inače događaju, od velikog logističkog centra, poduzetničkog inkubatora, kampa HNS-a. Itekako je korisno da Gorica dobije dnevnu bolnicu", potvrdio je premijer Plenković i najavio kako će i u novom mandatu ojačati model suradnje s jedinicama lokalne samouprave i pomagati projektno, fiskalno i funkcionalno kako bi čelnici tih sredina opravdali povjerenje dobiveno od građana.

 

GALERIJA Ovo su ljudi koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru
Velika Gorica: Andrej Plenkovi? na predizbornom skupu HDZ-a
1/156

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije