Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI PORAST ZARAŽENIH

Capak: Nove mjere bit će na snazi od idućega tjedna, pokušat ćemo izbjeći karantenu

Krunoslav Capak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
08.10.2020.
u 14:18

Napravit ćemo sve da izbjegnemo karantenu, napravit ćemo da sve da se gospodarske i socijalne aktivnosti nastave u novom normalnom, rekao je Capak

U Banskim dvorima održan je sastanak Nacionalnog stožera zbog velikog porasta novozaraženih u posljednja 24 sata.

U Vladi su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, Alemka Markotić i Krunoslav Capak. Ministar Vili Beroš rekao je kako su došli izvijestiti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj, ali i svijetu.

– U zadnjih tjedan dana intenzivno razgovaramo o uvođenju novih mjera, tri puta smo se sastali s različitim sektorima ugostiteljstva. Nove mjere nisu od danas niti će od sutra biti na snazi, želimo ih pažljivo dogovoriti. Uvodit ćemo obavezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima, ograničenje okupljanja za sva okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi. Razgovara se o češćim i strožim kontrolama provođenja odluka Stožera. Čim odlučimo o novim mjerama, objavit ćemo i iskomunicirati – rekao je nakon sastanka ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

– Dogovorili smo da ćemo do kraja vikenda napraviti nove preporuke i nove odluke, početkom idućeg tjedna će uslijediti donošenje novih mjera – dodao je.

– Velika je brojka u gradu Zagrebu, zbog toga ćemo se sastati sa zagrebačkim stožerom. Napravit ćemo sve da izbjegnemo karantenu, napravit ćemo da sve da se gospodarske i socijalne aktivnosti nastave u novom normalnom – istaknuo je Capak.

– Moramo čuvati fizičku distancu, važna je higijena i nošenje maski, to je siguran put k sprečavanju širenja virusa – rekao je ministar Beroš.

Kazao je kako će i dalje izvještavati o broju zaraženih.

– To je dobar indikator o kretanju brojki – dodao je.

VIDEO Vili Beroš komentirao je današnji rekord od 542 novooboljela od koronavirusa: “Skok novozaraženih je očekivan, u idućim danima očekuje se slično!”

Ključne riječi

Komentara 222

PO
pole
15:06 08.10.2020.

Nama Karantena, propusnice itd,a ilegalni klubovi uredno rade i dovode "escort pratnju" iz Srbije, kako bi se klijenti osjećali zadovoljeno.... Plaćeno iz proračuna HR.....

WE
weAreCro
14:46 08.10.2020.

Pa 10 mjesec je, počinje sezona prehlada šta ste očekivali. Ako je netko prehlađen i testira se na koronu bit će pozitivan. Izgleda da će ove zime isto kao i pocetkom godine sestra blizanka iz obitelji kovid tj. gripa opet biti na odmoru a gnjavit će nas najsmrtonosniji virus u povijesti čovječanstva... opasni kovid 19 aaaaaaaa... sve će nas pobiti. A ovce jedne 🐑🐑🐑 jeste jadni više, kakav je to virus gripe da se moraš testirat da bi saznao da ga imaš 🤔. Smrtonosni jel da 😁. Ajde brnjicari usi vam služe da imate gdje zakačit preko niske te pelene zmazane pune bakterija.

GE
genadij
14:34 08.10.2020.

Prema jučerašnjoj izjavi gospodina Dragana Primorca smrtnost zaraženih je u promilima. Također broj zaraženih u populaciji je nekoliko posto. Sveukupno zanemariva opasnost. Zašt se ne objavi broj umrlih bez prethodnih zdravstvenih komplikacija? Zato jer bi se onda vidlo da je sve podla laž.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije