istraga završena

Ubijen lovac: Muškarac (45) podmetnuo 'minu iznenađenja'

bomba
Iva Vidović/VLM
31.08.2012.
u 11:42

Pretragom njegove kuće pronađen je pištolj i 331 komad raznog streljiva koje je neovlašteno posjedovao

Tijekom srpnja 45-godišnji M.U. postavio je ručnu bombu iz koje je djelomično izvukao osigurač i alku osigurača učvrstio za granu nekoliko kilometara od svoje kuće u mjestu nedaleko od Gospića, kod improvizirane lovačke čeke postavljene u krošnji drveta . Njegov čin bio je vjerojatno usmjeren protiv lovaca koji su pored njegove kuće prolazili u lovište.

Za vrijeme lova 18. srpnja u šumi nedaleko od Gospića od mine je na mjestu smrtno stradao 52-godišnji M.M., a s obzirom na to da je bio iskusan lovac odmah su se javile sumnje u podmetnutost bombe u inače neminiranom području.

Kako je izvijestila ličko-senjska policija, 45-godišnjak je na lovištu "kao minu iznenađenja postavio minsko-eksplozivno sredstvo".

Iz policije ističu da se muškarac tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pretragom njegove kuće pronađen je pištolj i 331 komad raznog streljiva koje je neovlašteno posjedovao. Određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Podsjetimo, nakon stradavanja od mine počele su priče o podmetnutoj bombi, a govorilo se čak i o sukobu između lovačkih društava. Spominjao se i M.U. za kojeg je ipak utvrđeno da je skrivio smrt lovca.

Razgovarali smo s nekim lovcima koji kažu da se M. U., koji kao pustinjak sam živi posljednjih sedam godina u kući bez struje i vode, često bunio protiv njihova lova. Mislio je da pucaju na njega. Bilo je i sa susjedima verbalnih prepucavanja oko rata, uvreda na nacionalnoj osnovi, a kako doznajemo, navodno je i sam M. U. prilikom prijašnjih ispitivanja u policiji priznao da je bio pripadnik tzv. martićevaca. Lovci su i dalje u strahu za svoje živote jer sumnjaju da bomba od koje je stradao njihov kolega nije jedina postavljenja na području lovišta.

Ključne riječi

Komentara 7

IS
Iskra1
13:17 31.08.2012.

Kakva je to vijest, koja to nije? Zrtva je MM, a ubica je 45 niti inicijala?! Iz kojeg razlog u VL cesto stite odrasle kriminalce?

Avatar kajbumscak
kajbumscak
13:43 31.08.2012.

Počitelj? http://hr.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8Ditelj_%28Gospi%C4%87%29 Odskrolati nešto niže i pogledati pod "Stanovništvo". Pametnome dosta ;)

CH
chemica
12:31 31.08.2012.

Nekako sam zbunjen. Od svega nadrobljenog, nikako da uočim optužbu za ubojstvo. Postaviš minu i ubiješ čovjeka, a država te kazneno goni jerbo si, pazi sad vamo, "počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost...."Bla, bla, bla. Što, naglasak je na "mini iznenađenja"? Ko u crtiću. Đenje, đenje! A mina ti odnese nogu ili te ubije, kao u ovom slučaju. Publika se za to vrijeme grohotom smije. Zabavno joj. U SAD-u bi mu doletjela optužba za terorizam pa bi mu par godina redovno pretraživali tjelesne otvore na Guantanamu. Naime, mine postavljaju samo teroristi. Ne likovi koji su htjeli "iznenaditi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije