Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽNA POTRAŽNJA

Konobarima nudi bogatstvo, no nitko ne želi raditi: 'Umjesto 50, radimo samo 15 vjenčanja'

Oktoberfest 2019 on Mallorca
Foto: Clara Margais/DPA
1/2
25.09.2023.
u 19:38

Philipp i Christine von Stumm objavili su oglas u Soferstorfu, a radi se o vlasnicima stare drvene farme s restoranom u kojem se održavaju vjenčanja i seminari

Čak 11.000 eura mjesečnu plaću nudi jedan ugostitelj u Donjoj Saskoj koji već neko vrijeme ima problema s pronalaskom radne snage. Philipp i Christine von Stumm objavili su oglas u Soferstorfu, a radi se o vlasnicima stare drvene farme s restoranom u kojem se održavaju vjenčanja i seminari.

- 11.000 eura. Od sada - poručili su u oglasu, prenosi Fenix Magazin. Iako su vlasnici poručili kako godišnje mogu ugostiti oko 50 vjenčanja, zbog nedostatka radne snage mogu ih održati tek između 10 i 15. 

Inače, u Njemačkoj je u lipnju bilo 33.160 slobodnih radnih mjesta u ugostieljstvu, dok Dehoga, organizacija koja okuplja ugostitelje, pretpostavlja kako je stvarna brojka duplo viša. 

POVEZANI ČLANCI:

- U hotelu jednog kolege cijela je kuhinjska postava dala otkaz u roku od tjedan dana - poručio je sindikalist Sebastian Riesner.

>> VIDEO Plenković o porastu cijena goriva

Komentara 10

OL
olujasviholuja
09:23 26.09.2023.

Gdje su im što je teta Merkl uvezla? Neće oni raditi kad mogu dobiti soc. pomoć i svoje vrijednosti po njemačkoj provoditi

ME
menyse
22:48 25.09.2023.

To je Fake news. To su place za citavu sezonu konobaru. Eno im na sajtu '' Gut Thansen'' ( samo to imaju ostalo su prodali ) traze komplet citavu poslugu u Hotelu, nece nitko da radi kod njih. A placee su im evo : '' Uz noćne i vikend bonuse, bonuse za pripadnost, napojnice i sve veću osnovnu plaću, kao konobar/ica možete zaraditi do 3.000 EUR mjesečno - ovisno o vašoj obvezi.'' ( Kuhar im isto ima 3000, hvale se ). -- Znaci oni racunaju i baksis u placu, toboze da ces imati 3000 eura placu kao konobar. Place konbara u Njemackoj su manje od 2000 eura neto, isto kao i kod nas u Hrvatskoj.

HA
Hafiz
23:41 25.09.2023.

To je bruto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije