Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S DVOJICOM INDIJACA

Uhićen je i prijavljen: Muškarac (64) koji je skrivao migrante u kući je zaposlenik Ministarstva?

Zagreb: Policija odvozi migrante koji su boravili na Glavnom kolodvoru
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Autori: vecernji.hr, Hina
02.01.2024.
u 16:54

Policija je ranije izvijestila kako je prijavila 64-godišnjeg Zagrepčanina i dvojicu Indijaca od 35 i 28 godina koje sumnjiči da su četvorici migranata iz Bangladeša te petorici državljana Pakistana omogućili ilegalni boravak na hrvatskom teritoriju

Muškarac (64) koji je uhićen nakon što je policija otkrila da je iznajmio svoju kuću s dvojicom Indijaca s kojima je držao ilegalne migrante je zapravo zaposlenik Ministarstva vanjskih i europskih poslova, doznaje RTL Danas, a sve se odvilo na području zagrebačkog Medveščaka, gdje se i nalazi njegova kuća. 

Policija je ranije izvijestila kako je prijavila 64-godišnjeg Zagrepčanina i dvojicu Indijaca od 35 i 28 godina koje sumnjiči da su četvorici migranata iz Bangladeša te petorici državljana Pakistana omogućili ilegalni boravak na hrvatskom teritoriju. Policija je precizirala kako 64-godišnjaka sumnjiči da je tijekom prošle godine opremio obiteljsku kuću koju je iznajmio 35-godišnjem Indijcu te su u dogovoru s 28-godišnjim Indijcem pomogli i omogućili nezakoniti ulazak, kretanje i boravak na teritoriju RH četvorici Bangladešana i petorici Pakistanaca koji su i zatečeni u toj kući.

- Hrvatski državljanin je svoju kuću iznajmio drugoosumnjičenom. On je tu kuću opremio madracima i donosio hranu osobama koje su se tu nalazile. Govorimo o jednom dogovoru trojice muškaraca s ciljem koristoljublja. Oni su omogućili pomogli ulazak kretanje i boravak stranih državljana na području republike Hrvatske, rekla je Marija Goatti, glasnogovornica zagrebačke policije.

U policiji ističu kako je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima te da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava je podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu, s time da su 64-godišnjak i 28-godišnjak u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok se za 35-godišnjakom traga.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Spašavanje putnika nakon što se zrakoplov Japan Airlinesa zapalio na pisti u tokijskoj zračnoj luci Haneda

 

Komentara 14

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:04 02.01.2024.

Grlić-Radman?

CA
cavecanem
17:07 02.01.2024.

Ahahah. Vjerojatno radi u konzularnoj službi.

NE
nemanatrag
17:13 02.01.2024.

Na Silvestrovo u Berlinu i Milanu na glavnim trgovima bijelca ne možeš vidjeti a o bijelkinjama da se i ne govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije