Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikalist proziva Fuchsa:

'Ukinut jedan razred u Ekonomskoj školi u Zadru, odluka ministra je skandalozna'

Obnovljena i drograđena škola u Velikom Trojstvu nedaleko Bjelovara
Damir Spehar/PIXSELL
23.05.2022.
u 09:28

Zbog smanjenja broja razreda medijima se u pismu obratio zadarski sindikalist, Povjerenik NSZSŠH-a Zadarske županije Tomislav Maričić, prof. mentor

Zadarskim medijima obratio se sindikalist zbog srednje Ekonomsko- birotehničke škole zbog smanjenja broja razreda i navodi da je odluka ministra Fuchsa skandalozna.

- Obraćam Vam se kao sindikalni povjerenik Zadarske županije vezano za upisne kvote učenika u prvi razred srednje škole u šk. god. 22./23. u Ekonomsko- birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar(EBTŠ) Zadarska županije kao osnivač je dana 7. ožujka donijela odluku o upisu za EBTŠ koja uključuje 146 učenika u 7 razrednih odjela. Ekonomist 3x20, komercijalist 1x22, upravni referent 1x22, poslovni tajnik 1x20, te prodavač 1x22. Nakon toga Ministarstvo znanosti i obrazovanja upućuje na javno e-savjetovanje prijedlog od 144 učenika ali u 6 razreda, 1 razred manje(ekonomist 2x26, komercijalist 1x24, upravni referent 1x24, poslovni tajnik 1x22, te prodavač 1x22. Ukratko MZO smanjuje broj učenika za 2 ali ukida jedan razred smjera ekonomist - ističe u pismu medijima zadarski sindikalist, Povjerenik NSZSŠH-a Zadarske županije Tomislav Maričić, prof. mentor.

- Sindikat tada izrađuje detaljnu analizu broja učenika u Zadarskoj županiji te primjećuje neke probleme oko upisnih kvota. Analiza temeljena na školskom e- rudniku(ŠER-vol1) koji je dostupan na službenim stranicama MZO-a je pokazala kako Zadarska županija ima porast više od 50 učenika 8. razreda u odnosu na prošlu školsku godinu, još detaljnija analiza govori kako skoro sve Osnovne škole u gradovima i općinama van područja grada Zadra imaju blagi pad učenika dok istovremeno skoro sve Osnovne škola na području grada Zadra ili koje gravitiraju gradu Zadru (Ražanac i Jasenice) imaju povećanje broja učenika osmih razreda. Rezultati te analize su predstavljeni županijskom pročelniku odjela za školstvo Ivanu Šimuniću od kojega je sindikat pismenim putem zatražio da stane u obranu svoje odluku o broju učenika u EBTŠ. Predsjednica i Glavni tajnik sindikata su zatražili sastanak s uredom ministra na kojem su također prezentirani opisani problemi.

EBTŠ je za upis učenika u šk. god. 2021./2022. imala skoro 50(točnije 46) učenika kojima je prvi prioritet tijekom upisao bio smjer ekonomist, sada uz povećanje učenika 8. razreda u gradu Zadru će taj broj sigurno biti i veći. Svojim radom u prošlih nekoliko godina EBTŠ je postala jedna od poželjnijih strukovnih škola u gradu Zadru, njihov rad na raznim regionalnim, nacionalnim i međunarodnim projektima je jasno vidljiv uvidom u njihovu facebook stranicu. https://www.facebook.com/ebtszadar

Komentara 3

ZD
zdenkoj
09:39 23.05.2022.

Napokon pa svake godine izađe nam 100000 ekonomista a ekonomija nam je čudo.

Avatar LjutaPrepelica
LjutaPrepelica
09:34 23.05.2022.

Počelo je počelo, zatvara vam se Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije